police_kola.jpg

От Областната дирекция на МВР-Пазарджик съобщават за трима задържани шофьори през празничните и почивни дни. По време на рутинни проверки е установено, че двама от тях са управлявали автомобилите си под въздействие на алкохол, като констатираните промили са били между 1.3 и 1.8. В Пещера пък е задържан водач, който е бил и под въздействие на алкохол - 1.26 промила, а и пробата му за употреба на наркотици също се оказала положителна.

Шестима са установени да притежават наркотици по време на засилените проверки през празничните почивни дни. В тази връзка досъдебни производства се водят срещу 32-годишен мъж от Добрич, 39-годишен от Стрелча, 26-годишен от Панагюрище, 28-годишен жител на велинградското село Драгиново, 33-годишен жител на пазарджишкия квартал „Изток“ и 22-годишен велинградчанин.

От ОДМВР – Пазарджик съобщават и за загинал мотоциклетист на пътя между беловските села Мененкьово и Аканджиево. Инцидентът е станал на 2 май следобед. Загиналият е 27-годишен жител на село Аканджиево. По първоначални данни той е загубил управлението над мотоциклета си, напуснал е пътното платно и е паднал в участък от храсти и дървета. Установено е, че починалият е неправоспособен, а моторът бил без регистрационни табели.
Loading...