bezop20231117a.jpg

ОДМВР-Пазарджик продължава инициативите, свързани с безопасността на движението по пътищата. Акцентът отново е към най-малките и уязвимите участници – децата.

Възпитаниците на Детска градина „Пъстро хвърчило” в Брацигово съвместно с полицаи от местния полицейски участък се включиха в инициативата „Послания на есенния лист“. Децата бяха изписали на изработени от тях есенни листа свои послания за безопасно поведение на пътя. С помощта на униформените полицаи и техните възпитатели те ги подариха на преминаващи по улиците на Брацигово водачи на автомобили. С усмивка на лицата и с приповдигнато настроение шофьорите приемаха детските послания, с които малчуганите ги призовават да пазят децата на пътя, да спират на пешеходна пътека, да не превишават скоростта, да не шофират под въздействието на алкохол.

 Есенният лист е символично послание за безопасно движение през настоящия есенно-зимен сезон. Есенният лист олицетворява пъстротата на човешкия живот, който трябва да се пази от всички участници в пътното движение, споделиха организаторите на инициативата.
Loading...