andrei_ganchev_kodokan.jpg

            С две шампионски титли в две възрастови категории се окичи джудистът на СК „Кодокан“ Андрей Ганчев. Младият спортист безапелационно отстрани конкурентите си и  при юношите, и при младежи до 21 години в категория до 73 кг. Този невероятен успех джудистът постигна на Международния турнир в Одрин, който се проведе на 15 и 16 ноември. „Битката не беше лесна, тъй като конкуренцията беше оспорвана. Имаше силни състезатели от България, Турция, Гърция и Азърбайджан, но нашият състезател показа воля и дух за победа, както и добра техника.“ Така коментира победата на Андрей треньорът на СК „Кодокан“ Величко Серев.

            На Международния турнир в Одрин още двама джудисти на „Кодокан“ се класираха в челните места. Стилян Гушков взе бронзов медал в категория до 66 кг при юношите старша възраст. Бронз спечели и в още две категории – 66 кг и 73 кг при младежите.

            Другият състезател – Христо Димитров, също се представи добре, като се класира трети и взе два бронзови медала в категория до 81 кг при юношите и при младежите.

Тримата състезатели са гордост и за Спортното училище, чиито ученици са те.

            В края на годината за джудистите на „Кодокан“ имат поредица от участие в престижни състезания. Христо Вълков и Любомир Станоев заминаха за участие в Европейското първенство за мъже в Германия. Мариян Палев пък ще представя отбора в Азърбайджан. В неделя – 19. ноември, пък стартира турнирът по джудо в Панагюрище.
Loading...