p_kulenski20231123.jpg

„От хората в администрацията очаквам да работят, за да изведем Пазарджик от състоянието, в което е“

Първа пресконференция като кмет на Община Пазарджик даде Петър Куленски. Пред медиите той представи актуалното финансово състояние на общината, както и спешните мерки, които ще предприеме, подробности за които очаквайте в следващите ни новини.

Куленски обеща финансова дисциплина и нулев толеранс към корупционни практики.

Екипа си той ще обяви по-късно, като уточни, че ще изчака първо избора на председател на Общинския съвет и след това ще решава кой да влезе в екипа му.

Няколко директори на дирекции са подали оставка, за останалите той заяви, че счита, че те ще са експерти и ако притежават необходимата експертиза и съвестно си вършат работата, ще продължат да работят като такива. „Няма нова и стара администрация – има служители на община Пазарджик. Тях не ги касае кой е кметът на община Пазарджик. Техните задължения са да работят така, че гражданите да получават добро качество на услугите. Аз вече проведох среща с всички служители, за да им кажа, че разчитам на тях и смятам, че те трябва да работят за това ние да изведем Пазарджик от състоянието, в което се намира, така че категорично разчитам на служителите на Община Пазарджик.

Относно главния финансист на Община Пазарджик Петър Куленски заяви, че той ще остане, за да бъде подготвен в срок бюджета, след което ще предстои разговор с Георги Гайдаров.
Loading...