naiden20231129.jpg

На петото продължение на първото заседание за избор на председател на Общински съвет Пазарджик съветниците успяха днес, 29 ноември, да финализират избора. С гласовете на 23 съветници за председател бе избран Найден Шопов. Неговият опонент – Таня Колчакова – Янева, издигната от ПП Продължаваме промяната-Демократична България получи 12 гласа. Общо гласуваха 40 съветници, като намерените действителни бюлетини бяха 35.

След избора Найден Шопов благодари на всички, които са гласували за него и за Таня Колчакова-Янева и специално на нея за това, че по време на няколкото гласувания двамата са запазили добрия тон и взаимно уважение и не са позволили емоциите им като опоненти да нарушат етични правила.

Таня Колчакова-Янева също пожела да направи обръщение от трибуната:

„Хубаво е, че отпушихме процеса и ще започнем работа. Днес получих доста укори за моите речи вчера, защото съм била политически некоректна. Това, което мога да ви обещая е, че ще продължа да бъда политически некоректна, ще продължа да бъда непрофесионална в изказа си, може би, защото аз съм тук, за да представлявам хората, които са ме избрали, а те са ме избрали, за да защитавам техния интерес. И ще кажа на хората с опит тук, че политиката се прави от хора и хората определят правилата, а не политиката им налага матрица“.

С тези думи Таня Колчакова-Янева пожела успех на председателя и успешна работа на съветниците.

Общинските съветници на Пазарджик избраха 9-членна комисия с председател Чавдар Чавдаров, която да подготви проект за Правилник на работата на ОбС. Той трябва да е готов на 8 декември, а следващото, второ, заседание на ОбС беше насрочено за 14 декември 2023.


naiden20231129a.jpg
obs20231129a.jpg


Loading...