vk_hebar406087171_867158052080710_5599789784838485984_n.jpg

За пореден път пълна зала, много емоционална публика, чести скандирания и плакати с надпис „Един отбор - едно семейство“ посрещнаха „тигрите“ в срещата им с полския „Заверче“, завършила 3:2. По време на цялата среща играчите на „Хебър“ усещаха подкрепата от залата. Много от хората бяха заели местата си час преди необходимото, за да проследят и загряването на отбора, да се насладят на играта на пазарджиклии, както всеки път го правят.

Няма да е истина да се каже, че срещата беше по-емоционална от предишните, поради факта, че в общественото пространство се говори, че е последна в този състав на отбора. Няма да е истина, защото всяка една среща на „Хебър“ е при пълна зала, с много силна подкрепа от страна на пазарджиклии. А вчера те я демонстрираха и със закупуването на билети, което се случва за пръв път. Досега входът винаги е бил безплатен. Имало е членски карти, но не и билети. На входа имаше много трогателни сцени от заплащането на няколко пропуска накуп и вземането на едно място.

Ако трябва с една дума да опише емоцията в залата, то тя е „любов“ - любовта към отбора и любовта към спорта въобще. Тази любов ражда надеждата, че изход ще бъде намерен, в името на младото поколение, в името на подрастващите, които трябва да имат пред себе си добрият пример, да имат идоли, които да ги окриляват, да ги водят към високите цели.

VK Hebar Volei 2023 12 01 14 22 55 003

Едно е сигурно – феновете искат своя „Хебър“. Много емоционално послание изпрати на ПАмедия една почитателка на волейбола и  на „Хебър“ - Василена Ташева:

„Емоция...емоция и любов, така мога да нарека подкрепата на пазарджишките фенове към ВК „Хебър“! Отбор, прославил Пазарджик и България в Европа...Сега борещ се да оцелее. Снощи, на волейболен празник, на който всеки фен се тревожеше за отбора си -  пълни трибуни с деца, родители, баби и дядовци. Всеки от тях платил билетчето на двойна- тройна цена, за да подкрепи в труден момент момчетата, останали верни. Дядото, пенсионер, на когото предложих да дам един от нашите няколко билети...а той, стискащ 5 лв, ми отказа любезно, защото "иска да даде своя дан за отбора"...Хора, подкрепящи сърдечно и в загуба, и в победа! Не, този отбор не трябва да изчезне, защото...обединява хора, много хора в една любов- спорта и ВК „Хебър“!❤

Това ни написа след срещата Василена Ташева. Потърсихме и още един от емоционалните фенове на клуба, за да разберем какво очакват те, какво мислят, че ще се случи и какво бъдеще виждат за отбора, за своя отбор, защото това е отборът на Пазарджик. Петър Табаков веднага откликна и сподели своите емоции:

„Не искам и не мога да повярвам, че няма да има мачове като този. Ние феновете държим да има такива мачове. Отиваме в залата още преди 18:00 часа, за да видим загряването на отбора, да усетим тръпката от самото начало. Усещането е невероятно! Това е страхотно! Пазарджик е емблема на българския волейбол. Нашият клуб помогна на другите клубове да се развиват, да привличат треньори и играчи, за да бъдат конкурентни, а това е добре за цялото първенство и изцяло за развитието на волейбола. И искаме волейболът в Пазарджик да продължи да се развива. Моето дете тренира волейбол, аз искам той да има пред себе си добрите примери. Той познава поименно и лично всички играчи и иска да бъде като тях. Този отбор беше създаден и развит за радост на хората и когато имаш нещо наготово ще спечелиш много повече, ако го развиваш, а не като го разрушиш. Не сме против кмета, но искаме да продължи волейболните традиции на Пазарджик. Да, имаше скъпи играчи, но тях ги няма вече и нека се запази отбора. Кметът е избран, за да намери начин, а не да ни казва, че няма пари. Иска ми се да вярвам, че отборът ще го има, че децата ни ще имат добрия пример пред себе си. Защото сега ще излязат 2-3 хубави момчета като Рангел Витеков, но няма да останат тук, няма да играят пред погледа на децата ни! За това най-много ме боли и се надявам, че общинската администрация и кметът ще запазят волейбола“.

Тази надежда споделяха снощи феновете, които станаха свидетели на поредната звездна игра на пазарджишките „тигри“.

Vk Hebar 2023 12 01 12 14 00 302b

Vk Hebar 2023 12 01 12 13 18 368

Използвани са снимки от феновете на ВК "ХЕБЪР" и от официалната страница на отбора


vk_hebar406118195_867157988747383_486563033276819844_n.jpg


Loading...