tp20231204.jpg

Много е лошо, когато млад човек започне своето кметуване първо с лъжи, а после с изключителен натиск върху дългогодишни партньори на Община Пазарджик“. Това заяви доскорошният кмет на Пазарджик Тодор Попов. Той уточни, че сметката с „Кейбъл груп“ за коледната украса е подписана след проведена обществена поръчка и е на стойност 261 хиляди лева, като в тях влизат и 37 хиляди лева, които са под условие – ако има необходимост.

При сключен договор няма как се променят от юридическа гледна точка параметрите - попита Тодор Попов и напомни, че при неспазване на договора наказателна отговорност носи както възложителят, така и изпълнителят. По думите му шефът на „Кейбул груп“ е притискан да реализира украсата наполовина, без ремонти, като от там да бъдат направени икономиите. .

Това означава, че всеки ден може да стане авария. Защото става въпрос за ток, а не за хляб! Когато ми покажат анекса, ще подам сигнал до Агенцията за обществени поръчки и до прокуратурата. Ако няма анекс, това означава, че новият кмет започва с лъжа своето управление!“, каза Тодор Попов и заяви, че ще поиска от администрацията да види анекса с променени цени, дейности и обем ремонти.

Тодор Попов говори и за спортните клубове и нарече „катастрофа“ това, което очаква спорта в Пазарджик. „Спортът в града приключи с новото ръководство. Мислех, че няма да се случи толкова бързо, ама те го попиляха вече“, каза Попов и добави, че финансирането на клубовете никога не е било само от общината, а и от спонсори, но той ги е намирал.  

Относно план-сметката бившият кмет попита риторично откъде ще се намерят 18-те милиона лева, които нужни като общината събира от такса смет 11 милиона лева, а няма заложено увеличение на таксата. „В закона пише -  да, като не стигат парите – за сметка на други общински дейности“ – това, за което той е обвиняван, че е използвал ресурс от други общински дейности.

Тодор Попов попита и какво става с Градините на света, как се поддържат и какво ще е тяхното бъдеще. Няма да позволя да се оправдават с мен и няма да мълча, заяви за пореден път Тодор Попов.
Loading...