stefan_mirev20231205.jpg

 Училището и детската градина в баташкото село Фотиново, както и детската градина в Батак са извадени от списъка на защитените учебни заведения. Това показва Проект на Решение на Министерски съвет за приемане на Списък със защитените детски градини и защитените училища в Република България за учебната 2023/2024 година в частта, отнасяща се за Община Батак. 

По този повод народният представител от Пазарджик Стефан Мирев беше потърсен за съдействие и в тази връзка проведе среща с кмета на Батак Георги Харизанов, председателя на Общински съвет Батак Димитър Балабанов, кмета на Фотиново Джамали Яшар и директора на училището в селото Димитрийка Миховска.

По време на срещата той пое ангажимент да защити интереса на жителите на двете населени места.

„Фотиново е едно красиво планинско село, в което животът през зимата става доста труден. Снегът често оставя населеното място откъснато от останалия свят. Затова е особено важно училището и детската градина да не бъдат закрити. Колко от нас биха рискували децата им да пътуват при тежки зимни условия, по труден планински път, повече от час всеки ден, за да ходят на училище или детска градина в друго населено място? Същото важи и за детската градина в Батак. Създадената образователна система в двете населени места трябва да продължи да съществува“, сподели след срещата Мирев.
Loading...