heb_levski2.jpg

Видео, публикувано във Фейсбук от колегата Димитър Комсийски, е запечатало моментите след края на мача, в който Хебър отстрани Левски в турнира за Купа България с 2:1. Атмосферата в съблекалнята недвусмислено пресъздава историческото значение на победата не само за отбора, но и за спорта в Пазарджик и не се нуждае от коментар.


Видеото може да видите ТУК.

А коментарът на Любо Пенев бе тиражиран от почти всички национални медии:
“Силите ги имаме, защото е подготвен отбор. Отличен мач. Не направихме нито една смяна – това означава, че отборът е подготвен изключително добре. Драматичен – мачът се играе докато съдията не даде последен съдийски сигнал. Не е нормално 2023 година 1/8-финал за Купата да няма ВАР, който да помага на всички.

Момчетата се раздадоха – дисциплина, характер, отборна игра – такъв футбол искам да виждам. Отстранихме един от фаворитите за спечелването на трофея.

Полагаме много усилия. Трудът, който влагат в тренировките, веднага се показва на мачовете.

На момчетата има казвам, че трябва да оставят проблемите извън зеления правоъгълник. Който не е готов, аз ще го разбера, че не може да вземе участие и главата не е в мача. Бих го разбрал с оглед на ситуацията. Нито футболистите, нито треньорският щаб имаме някаква яснота. Нямаме никаква информация, изключително неясна ситуация, но въпреки всичко показваме, че се справяме по най-добрия начин. Дай Боже скоро някой да каже нещо. Да не стане само от умрял писмо.

Днес е частичен успех, защото не сме спечелили купата. Очакваме следващите мачове. Хебър е тук, ние сме тук от 8-9 месеца. Извърши се много сериозна работа. Дай Боже да не се изхвърли в канала”, коментира Пенев.


heb_levski1.jpg


Loading...