elha_pali23_4.jpg

Традициите са в основата на всеки един народ, на всяка една общност. Че запалването светлините на коледната елха вече се превърна в маркер от празничния календар и на Пазарджик, бе и тазгодишната церемония, тържество или програма. Все едно. По-семпла, по-внушителна или по-пестелива. Все едно.

 Важното е, че въпреки дъжда, въпреки студа мами, татковци, баби и дядовци доведоха малчуганите на площада, за да съпреживеят празника. Тук, в Пазарджик. Който може би ще остане в паметта им.

Освен всички тях дъждът понамокри изпълнителите от Представителен детски хор „Слава Русева“, Представителен танцов състав „Албена“, Група по стрийт денс и Мажоретен състав „Мистерия“ при ОДК Пазарджик, Кристиан Павлов, Алекс Иванов от Вокална академия при Младежки дом Пазарджик, Виолета Миленина – участник от „Гласът на България“ 2023 г., ДЮФА „Елица“ и Ансамбъл за народни песни и танци „Пазарджик“.

А също така и Снежанка, та в качеството и на водещ запосрича в началото на появата си.

Намокри и листата на словото на „най-важния човек в града“, както го обяви дядо Коледа. И натежа, но повече от сложните думички, които едва ли разпалиха въображението на малчуганите в мокротията. В края на първата си публична изява новият кмет пожела весело посрещане на Коледа и Новата година и сложи началото на обратното броене….


elha_pali23_2.jpg
elha_pali23_1.jpg
elha_pali23_3.jpg
elha_pali23_5.jpg


Loading...