shampion2021_0510.jpg

СК “Шампион“ спечели  4 от 4 възможни златни отборни титли в Държавното първенство по модерен петобой в Пазарджик Мемориал “Христо Чочев“. Спортистите на клуба спечелиха също една сребърна и една бронзова титла.

В първия ден от състезанието при  17-годишните с дисциплини плуване 200 м и комбинирана с бягане на 3 по 800 м с три стрелби Емил Грозданов стана държавен шампион с лични постижения в плуването  и комбинираната дисциплина. Вицешампион е Радослав Христов. Отборно момчетата на „Шампион” спечелиха златна купа в състав: Емил Грозданов, Радослав Христов и Томас Григоров. Отбор 2 - Васил Топалов, Георги Илиев и Стилян Христов, се класираха на 2-ро място от 12 отбора.

 

При девойките Мария Лазарова се закичи с бронз, като това е първо за нея класиране в медалите. Заедно с Виктория Пенева и Теодора Маринова отново стъпиха на най-високото стъпало и грабнаха златната купа. Вторият отбор: Наталия Шопова, Лъчезара-Вероника Генова и Ивон Ханджийска се класираха на 3 място.

 

При 19-годишните Михаела Зонова спечели фехтовката и сребърен медал в индивидуалното класиране. Емил Грозданов  с отлична най-силна комбинирана дисциплина също се класира на 2-ро място.

 

„Отново отборите на „Шампион” бяха златни: Ангел Франгов,Радослав Христов и Емил Грозданов;Михаела Зонова,Виктория Пенева и Теодора Маринова. С тези си успехи и класирания петобойците на СК“Шампион“ затвърдиха позицията си на най-добрите петобойци в България.В клуба расте младо и надеждно талантливо поколение петобойци, които ще продължат традициите на Пазарджик като център на този толкова интересен и динамичен олимпийски спорт”, коментираха треньорите. От треньорския екип на „Шампион” съобщиха още, че за подбор на млади спортисти клубът стартира безплатна плувна подготовка на деца в 4 клас за прием в Спортно училище в дисциплината модерен петобой.


shampion2021_0520.jpg


Loading...