selo_menenkqovo.jpg

"Няма данни жената да е подавала сигнали за домашно насилие, когато са живеели заедно, така и в периода, когато не са живеели заедно", съобщи на брифинг окръжният прокурор на Пазарджик Албена Кузманова, по повод тежкото убийство на 41-годишна жена в септемврийското село Симеоновец.


То е извършено вчера през деня, а сигнал за случилото се е получен снощи малко след 19:00 часа на телефон 112. Извършител е 39-годишен мъж от същото село.
По данни на прокуратурата мъжът и жената са били в близки отношения за около месец в края на лятото, като години преди това са живели на съпружески начала, но се разделили, тъй като жената заминала за чужбина. Извършителят няма разрешително за оръжието, не е осъждан и няма криминални прояви. Тестът за алкохол при задържането му показал 1.32 промила. Той е задържан късно снощи в къща в съседното Семчиново.

"Оръжието е намерено в землището на село Семчиново, съседно на Симеоновец, то било поставено в сак, който се намирал под контейнер за боклук, предполагам, че мотивът е битов, но това е в процес на изясняване", поясни прокурор Кузманова.
Намерената пушка е самоделна, 12-и калибър, открити са и четири патрона.

До края на деня се очаква да бъде повдигнато обвинение на 39-годишния мъж, за престъпление по чл. 116, ал. 1, т. 6 и 9 от НК, за предумишлено убийство. Наказанието, което се предвижда за подобно деяние, е от 15 до 20 години или доживотен затвор без право на замяна, а за притежание на незаконно оръжие са предвидени от две до осем години затвор.

 

 

 
Loading...