police030224_2.jpg

Специализирана полицейска операция са проведе през изминалото денонощие на територията на цялата област, съобщиха от Пресцентъра на ОДМВР-Пазарджик .

Традиционно участие са взели служители от структурите на ОДМВР-Пазарджик - отдели и сектори, районните управления в Пазарджик, Пещера, Панагюрище, Велинград, Септември, Зоналното жандармерийско управление в Пловдив. В хода на полицейските дейности са извършени проверки на 1406 човека, 1042 моторни превозни средства, 67 търговски обекти, питейни и увеселителни заведения, заложни къщи. За установени нарушения на Закона за движение по пътищата и Закона за българските лични документи са издадени 50 акта и 197 фиша. Установени са общо 18 престъпления, като в тази връзка са задържани 9 човека. По време на засилените проверки са засечени и 10 издирвани по различни поводи лица.

Разкрити са извършителите на домова кражба, на кражба на метални отпадъци, кражба от вендинг машини, от търговски обект. Три са констатираните случаи за съхраняване в частен имот на незаконно добита дървесина. Установени са извършителите и на две вандалски прояви. Служители на сектор „Противодействие на икономическата престъпност“ при ОДМВР-Пазарджик са проверили магазин в областния град, където са извършвани продажби на дрехи и обувки, носещи логото на известни търговски марки. По случая е образувано досъдебно производство, иззети са 43 артикула.

Служители от РУ-Панагюрище задържаха две млади момичета, нанесли телесна повреда на момче. Сигнал за случилото се бил подаден тази нощ в дежурната на местното полицейско управление. Незабавно към мястото били насочени автопатрули и екип на „Спешна помощ“. Униформените установили, че на улица в Панагюрище възникнала разпра между 20-годишен мъж от средногорския град и две жени – на 27 години от Стрелча и 18-годишна от Панагюрище. Тримата се познавали и били от една компания. Разпрата бързо прераснала в сбиване, тогава двете млади жени взели сгъваем нож и му нанесли няколко прободни рани в единия крак. Пострадалият е настанен в местната болница, а извършителките са задържани за срок от 24 часа в ареста. Органите на реда са иззели и ножа, с който е извършено посегателството. По случая е образувано досъдебно производство под надзора на прокуратурата.

 


police030224_1.jpg


Loading...