marihuana_saksii2024.jpg

Трима са задържани за отглеждане и съхранение с цел разпространение на марихуана. Акцията по тяхното установяване и задържане е проведена от служители на сектор ”Противодействие на криминалната престъпност” при ОДМВР-Пазарджик под надзора на Окръжната прокуратура в Пазарджик.

Екипи от криминалисти извършили претърсване в жилища, обитавани от трима жители на Ракитово, съобщиха от ОДМВР-Пазарджик.

В къщата на 52-годишен мъж органите на реда открили добре оборудвана и подготвена за отглеждане на канабис домашна наркооранжерия. В нея били засадени в саксии 51 растения от рода на конопа с височина между 40 и 50 сантиметра. Помещенията били оборудвани с необходимото електрозахранване, системи за контрол на осветлението, температурата и влажността. Полицаите иззели общо 8.845 килограма зелена листна маса.

Последвали претърсвания в жилищата  на 25-годишен ракитовец и негов 36-годишен съгражданин. В двете къщи служителите на Областната дирекция на МВР открили общо около 205 грама зелена листна маса от глави и съцветия, която реагирала положително на марихуана.

И тримата жители на родопското градче са задържани за срок от 24 часа в ареста на РУ-Велинград. Спрямо тях е образувано досъдебно производство под надзора на Окръжната прокуратура в Пазарджик. Продължава работата по документиране на престъпната им дейност


marihuana_plik2024.jpg


Loading...