garelov.jpg

За пръв път Иван Гарелов ще представи три свои книги в Пазарджик. Известният водещ на "Панорама" ще сподели с всички гости своите трудове "Неизпратени писма до Маргарита", "Рокендрол, шпионаж и ...последен валс" и "Тук Хемингуей никога не е бил".

Събеседването на емблематичния телевизионен водещ журналист ще се състои със съдействието на Община Пазарджик -  на 4 март от 17:00 в зала "Маестро Георги Атанасов". В компанията на друг известен водещ - Георги Любенов, гостите ще могат да се насладят и на кратко литературно четене на последните творби на автора. Всички книги на Гарелов ще се предлагат с личен автограф от него след представянето им. Съвсем наскоро, на Ивановден, той събра пълна зала в София в компанията на множество знаменитости за последната си книга "Тук Хемингуей никога не е бил".

***
Иван Гарелов е роден на 6 февруари 1943 г. в Смилец. Завършил е Софийският университет "Св. Климент Охридски" със специалност "Журналистика". През годините той е работил като редактор - първо във в. "Народна младеж" (1968 - 1969), а след това в Българската телеграфна агенция (1970 - 1973). От 1973 г. до 2000 г. е в Българската национална телевизия като заместник главен редактор и продуцент, водещ и продуцент на обзорното информационно-политическо предаване "Панорама". По-късно работи и в други телевизии.
Автор е на и на още книги като "Идвам от Израел", "Атила срещу Афродита", "Недалеч и неотдавна", "Тук и сега".
Loading...