mbal_darenie_suiss24.jpg

Голямо дарение от Швейцария получи „МБАЛ-Пазарджик“, а заслугата за него е на проф. д-р Валентин Джонов, който е директор на Института по анатомия към Университета в Берн, съобщават на официалната интернет страница на лечебното заведение.

Болницата получи 62 болнични реанимационни легла с матраци за тях, 1 хидравлична носилка, 21 масички за хранене на лежащо болни, 1 стол за инвалиди, както и 123 840 бр. медицински маски. Изпълнителният директор на „МБАЛ-Пазарджик“, д-р Красимир Темнилов, изпрати благодарствено писмо до дарителя, с което изказва благодарност за предоставената помощ.


„Вие сте изключителен човек и един от най-активните благодетели в областта на медицината. Вие сте професор от международна величина и сте от водещите специалисти в Европа, и за нас е чест, че помагате на „МБАЛ-Пазарджик“. Благодарим Ви, че сте от хората, които правят света по-добър!
За пореден път показвате, че имате голямо и добро сърце. Продължавайте да бъдете пример за всички с добрите си дела! Пожелаваме Ви да сте здрав, упорит, да срещате повече доброта и да продължавате с Вашата благородна мисия“, пише в благодарственото писмо д-р Темнилов. Той отправи и покана към проф. Джонов да посети лечебното заведение.

От дълги години проф. д-р Валентин Джонов живее в Швейцария и освен с научна дейност се занимава и с благотворителност. Със своите дарения оказва подкрепа на редица лечебни заведения в страната. Той многократно е изпращал помощи за различни градове, а освен това съдейства за специализациите на български лекари в Берн.

 

 

 
Loading...