odmvr800.jpg

Районна прокуратура – Пазарджик привлече днес, 14 май 2021, като обвиняеми А.Д. - на 30 г., В.Б. - на 42 г., и А.И. - на 59 г., за това, че на 26 април 2021 г,. в с. Главиница, обл. Пазарджик, противозаконно са повредили три автомобила, ползвани от С.И., като са забили кирки в капаците на автомобилите и с това са причинили щета и вредата за него е значителна – престъпление по чл. 216 ал. 5 пр. 1 вр. ал. 1 от Наказателния кодекс. Обвиняемите А.Д. и В.Б. са действали като извършители, а А.И. – като подбудител.

Инцидентът е от 26 април 2021 г, около 3 ч., когато е получен сигнал в РУ - Пазарджик за това, че в с. Главиница. обл. Пазарджик, са били повредени три моторни превозни средства - лек автомобила – „Крайслер“, микробус „Ивеко“ и товарен автомобил „Додж Рам“. Установено било, че в предните капаци и стъкла били забити пет кирки. Колите се използвали от 34-годишен мъж, но са собственост на други три лица. Те са били паркирани на улица в селото.

След проведени оперативно – издирвателни мероприятия от служители на сектор „Криминална полиция“ към РУ - Пазарджик и действия по разследването, под надзора на Районна прокуратура – Пазарджик, е установено, че тримата обвиняеми са съпричастни към извършеното деяние. Според събраните доказателства, причина за повреждането на автомобилите е конфликт между подбудителя и пострадалия.

Тримата обвиняеми са задържани за срок от 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор.
Разследването по случая продължава.
Loading...