sportno_nia1.jpg

С благотворителна инициатива започна месец март в Спортното училище. На първи март учениците от прогимназиален етап изработиха мартеници, които продаваха с цел да се съберат средства за малката Ния. Момиченцето се нуждае от скъпо лечение в чужбина, което е непосилно за родителите. Съпричастни с болката на това дете ученици и учители от Спортното училище се включиха активно в кампанията. Инициативата продължи и днес – на празника на жената учителките подготвиха кулинарен базар, средствата от който също са за лечението на Ния. Идеята е заедно с доброто дело децата от Спортното училище да имат и ден, в който да консумират прясно приготвена домашна храна.


Така от двете инициатива до днес са събрани 720 лева. Към тази сума ще бъдат прибавени и даренията от специално поставената във фоайето на училището кутия, както и лични дарения от учителския колектив.
Всеки човек заслужава да сбъдне мечтите си и да намери щастието си, така обосноваха своята ангажираност към благотворителната инициатива младите спортисти.
Благотворителните базари се превърнаха в традиция за Спортното училище. Вече няколко години със събраните средства от Коледните базари се подпомагат деца в нужда. Тази година за Коледа от базара бяха събрани средства, с които бяха направени големи дарения на Центровете за настаняване на деца от семеен тип в Пазарджик, Брацигово и Лесичово. Бяха закупени перални машини, дрехи и обувки за децата, книги, учебници и учебни пособия.
Това е пример, който младите спортисти дават и с който трябва да се гордеем, коментираха от ръководството на Спортното училище.
А днес на този хубав празник всички пожелаваме на малката Ния да оздравее и да има своите щастливи мигове и празнични дни.


sportno_nia2.jpg


Loading...