top10tsitati.jpg

ТОП 10

НА ЦИТАТИ ОТ СЕДМИЦАТА 04.03 – 10.03

Топ 10 на цитатите от седмицата е поредица коментари с автор Георги К. Спасов - изтъкнат пазарджишки творец, хуморист и сатирик, автор на различни поредици, на които ПАмедия е давала трибуна през години. 

 

10.

ГАЛИН, поп певец:

„След още три дни това вече няма да го има, ще ви покажа“

Звучи леко двусмислено, но всъщност става дума за „двойната брадичка“ на певеца. Снимал я нашият и я показал в Инстаграм. „Това се случва, когато забравиш за режима си и хапваш сладки изкушения три дни“. Естествено човешко прегрешение,  което тутакси е припознато като лично и от стотици негови почитател/к/и. Но за да не разочарова онези, които го харесват без двойната брадичка, той бърза да ги успокои, че тръгва отново на фитнес, за да се покаже – може би пак само след 3 дни? – в познатата си  перфектна форма.

Понякога родните звезди не си дават сметка какви емоционални терзания биха могли да докарат на феновете си!

 

9.

Жана БЕРГЕНДОРФ, певица:

„Имам нужда от помощ, необходимо е да се лекувам. Предстои ми сериозна битка“

Арестуването на певицата след пореден неин скандал предизвика различни коментари, най-честите от които са иронични, злобни, ехидни и дълбоко несправедливи. Победителката от второто издание на X Factor  през 2013 година очевидно има проблеми с алкохола, с наркотиците и с личното си поведение, които биха могли да бъдат разбрани и постепенно решени. Тъжно е да наблюдаваме физическото и психическото сриване на талантливата певица, която отчаяно се нуждае не просто от съчувствие, а от истинска помощ. И дано намери верни приятели в предстоящата й „сериозна битка“!

 

 

8.

Росен ЖЕЛЯЗКОВ, председател на НС:

„Да сте щастливи, горди и уверениПриемете нашето признание, че сте по-красивата и по-добрата половина от човешкия род, както и благодарност. Честит празник!“

Разбира се, подобен поздрав можем да чуем само на 8 март, когато се открива поредното пленарно заседание на Народното събрание.

Навремето Уинстън Чърчил беше казал: „Демокрацията не е съвършена, но нищо по-добро все още не е измислено". Ще перифразирам мисълта му в полза на дамите: „Жената не е съвършена, но нищо по-добро от Нея все още не е измислено“.

Остана да си го повярваме!

 

7.

Мария ЗАХАРОВА, говорител на руското външно министерство:

Денацификацията в Германия не е приключила и ако немците не променят ситуацията, последиците за Германия ще бъдат ужасни"

Заплахата е по повод на изтеклите разговори между висши германски офицери за използването на ракетите Taurus за разрушаването на Кримския мост. Германският посланик в Москва е привикан в руското външно министерство и скастрен. Руската пропаганда обвини НАТО, че иска да нападне Русия, която, от своя страна, реципрочно набеляза удари по Фемарнзундския и Рюгенския мостове, които съединяват континентална Германия с островите Фемарн и Рюген, по жп моста в Кьолн и по Магдебурския мост.

Та след Украйна, идва ред на Германия – отново! – за денацификация. Питам се: когато дойде и нашият ред за ДЕНАЦИФИКАЦИЯ,  дали нацистите от „Възраждане“ ще бъдат забранени?

 

 

6.

Слави ТРИФОНОВ:

„Днес е интересен ден за българската демокрация“.

Плоска препратка към популярния израз на Александър Йорданов „Днес е един хубав ден за българската демокрация”. Не беше отдавна, когато Дългия мечтаеше за „изчегъртването“ на ГЕРБ. Но някакси ентусиазмът му в това направление затихна, за да се замени с открита злост към ПП и лидерите й… „Денков подаде оставка и тя беше единодушно приета. Това е единственото хубаво нещо, което направи този човек в качеството си на така наречен „министър-председател“. Обидите винаги са израз на безпомощност и доказателство за отсъствие на аргументи. Представителите на ИТН в Народното събрание не се уморяват да изобретяват остроумни нападки срещу управлението, най-често пошли, елементарни, предназначени да възбудят низки страсти. Сватба, скут, булка, мазно кафе, баджанак. От лидера на ИТН лъха нещо болестно, загниващо, разлагащо се. Искрено се надявам да си възвърне онази жизненост, с която го помни Учин дол.

 

 

5.

Проф. Атанас СЕМОВ, член на Конституционния съд:

„ В съдебната система има все още почтени и подготвени хора и на тях трябва да се даде кураж, че обществото разчита на тях“

Ще ми се да науча имената им. Колко са? Дузина? 50? И дали отговарят на критерия, обявен от европейския комисар по правосъдие Дидие Рейндерс: „Ако искате да се борите с корупцията, се нуждаете от независими лица, без връзки или намеса от политиците.“  И защо не търсим помощ от европейските си партньори? Преди време италианският прокурор Никола Гратери заяви по време на посещение в България: „Ако искате, ще дойда да направя съдебна реформа и у вас. Не искам пари, дайте ми само няколко месеца“.

Само няколко месеца! И защо не го правим?

Може би следващите цитати съдържат отговора.

 

 

 

4.

Христо ГРОЗЕВ, разследващ журналист:

„В България има прокурори, които са членове на русофилски групи и празнуват рождения ден на Сталин.“

В свое разследване журналистът разказва за такива представители на българската прокуратура. Задържаните във Великобритания българи, обвинени за шпионаж в полза на Русия, са вербувани от австрийския бизнесмен Ян Марсалек, който има контакти и в България с хора, които са на институционално ниво. Въпреки разкритите у нас руски шпиони досега няма данни с кои нашенци те са работили (защото няма как те да са действали без „колаборация“ с българи). Нищо чудно някои от тях да са именно тези, които имат задължението да се борят срещу чуждия шпионаж в защита на националните интереси!

 

 

3.

Доц. Стефан ДЕЧЕВ, НБУ:

„Първото нещо, което трябва да се направи, е още утре МВР и прокуратурата, заедно с министерството на образованието, да запечатат, ако не целия Югозападен университет, то поне учебния отдел на специалност „Право", за да няма възможност за фалшификации на документи".

Проверка на МОН в периода 2015-2018 година установила редица нарушения, най-фрапиращото от които е издаването на нелигитимни дипломи  на студенти - поне 80 на брой, които вече вероятно са прокурори, съдии и следователи. Може само да се предполага какво се е случвало преди 2015 и след 2018 година.

И ние очакваме от подобни фалшиви магистрати да разкриват престъпления, да разследват, обвиняват, съдят и осъждат!

 

 

 

2.

Мартин ВЛАДИМИРОВ, енергиен експерт:

„Целта на този проект беше да обслужим „Газпром" и интересите на руската компания“

Прокуратурата започва проверка на проекта „Турски поток“. Търси се отговор на въпроса имало ли е „нерегламентирано договаряне“ при строежа на газопровода в отсечката му през България. Това стана, след като документите по строежа бяха разкодирани от българската онлайн общност „Елфите“.

„Документите много ясно показват две неща – първо, че е имало нарушение на закона, имало е скрити договорки между изпълнителите. По закон няма право никой да прави договорки извън подаването на офертите. Българските изпълнители и други са се отчитали директно на един специален пратеник на президента Путин“, обясни Николай Стайков от „Антикорупционния фонд“.

„В Белия дом, на междуправителствено заседание, президентът на САЩ ми каза буквално: „Окуражавам те да направиш „Балкански поток“, коментира Бойко Борисов.

„Дорожная карта“ е подписана от Алексей Милер, директор на Газпром, и министър Теменужка Петкова.

А утрините тук са …ТЕМЕНУЖЕНИ

 

 

1.

Бойко БОРИСОВ:

„Партията ми е мила, но държавата е над всичко“

Май „Винету“ не е единственото четиво на бившия трикратен премиер на България. Очевидно по някакъв повод или начин му е попаднала мисълта на Аристотел „Платон ми е приятел, но истината ми е по-скъпа“, за да стигне (сам или с чужда помощ) до нейното „иновативно“ присвояване.

„Нямам думи“, „не мога да повярвам“, „може ли да е толкова нагъл“, „наистина ли го мисли“… това са само някои от възможните „рефлексии“ на иначе великолепното изявление, достойно за велик държавник, но не и за Него, Колекционера на златни кюлчета и пачки с евро.

 

Автор: Георги К. Спасов
Loading...