Malo_konare20230528detska_ploshtadka.jpg

Стартира изграждането на три нови детски градини в област Пазарджик, в други две ще бъдат построени изцяло нови сгради с подкрепата на Министерство на образованието и науката. Това съобщи областният управител Валентина Кайтазова. Тя допълни, че в селата Грашево, Кръстава и Света Петка детските градини ще бъдат изцяло нови, а в с. Ковачево и в гр. Ракитово ще бъдат изградени нови сгради към действащите и в момента детски градини. Безвъзмездното финансиране по програмата за петте детски заведения в област Пазарджик е на обща стойност 9 835 600 лв.

Проектите ще бъдат реализирани по Програмата за изграждане, пристрояване, надстрояване и реконструкция на детски ясли, детски градини и училища 2024-2027, за която правителството осигури 240 млн. лв. за 90 проекта в цялата страна, от които 47 са за детски градини.

С реализирането на проектите в петте детски градини в област Пазарджик ще се осигури здравословна физическа среда за осъществяване на отглеждане, възпитание и обучение на деца в детските ясли. Достъп на всички деца до предучилищно образование от 4-годишна възраст в общински образователни институции и в по-голяма близост до местоживеенето им.

Крайният срок за изпълнение и отчитане на дейностите е 31 декември 2027 г.
Loading...