dara_2024_03_23_19_04_07_055.jpg

             Днес „златното момиче“ на Пазарджик Дара Стоянова празнува своя 16-ти рожден ден. За празника тя си направи най-добрия подарък – четири златни медала и специалния приз „Пируетът на Стаурн“ от турнира по художествена гимнастика „Съзвездия на красотата“ Престижното състезание се състоя от 22 до 24 март в зала „София“ и е организирано от СК „Локомотив“.

            В състезанието за медали се бориха над 1000 състезателки от 12 държави, сред които почти всички гимнастички на разширения състав - жени на България, Унгария, САЩ и Бразилия. В такава силна конкуренция състезателката на СК“Илиана“ успя да се пребори за 4 от 4 възможни златни медала. Със своите „златни“ изпълнения на обръч, бухалки, лента и в многобоя тя впечатли и журито, и публиката.

            Пазарджишката грация, която е и ученичка в Спортното училище в Пазарджик, бе отличена и със специалния приз „Пируетът на Сатурн“, а наградата ѝ бе връчена лично от президента на Клуба Катрин Велкова - световна шампионка с ансамбъла на България от Монпелие.

            Дара и нейната треньорка Гергана Ботева продължават усилено да се подготвят за предстоящото състезание - Държавното отборно първенство, което ще се проведе следващата седмица в София.

            „Честит рожден ден, Дара! И продължавай да сбъдваш мечтите – твоите, и нашите!” Към пожеланието, отправено от ръководството на Спортно училище се присъединява и екипът на ПАмедия.


dara_2024_03_23_19_04_06_796.jpg


Loading...