mihaela_zdravkova.jpg

Майката на жестоко убития в Пазарджик Ангел Здравков – Михаела Здравкова, получи отличието „Достойните българи”. Това е инициатива на „24 часа” и наградите са ежегодни. Те се присъждат за различни заслуги. Михаела Здравкова беше наградена на специална церемония в НДК за благотворителната кампания „Мече с кауза“. Тя направи 622 специални хавлиени мечета от продажбата, на които бяха събрани 5050 лв., а с тях бяха подпомогнати седем деца и младежи.

Михаела Здравкова получи отличието "Достойните българи" от главния оперативен директор на Би Ти Ви Господин Йовчев, който определи мечетата, изработени от нея, като късчета добро. „Благодаря ви за това, че пръскате вяра, добро и надежда”, каза Йовчев.

Със сълзи на очи Михаела Здравкова прие наградата, благодари за отличието и призова управляващите за промяна в законите, така че повече да не бъде отнеман живота на млади хора.

Заедно с Михаела наградите си получиха общо 43-ма достойни българи. Сред отличените са артистите от проекта „ПоетиТе”, фондация „Ангели на пътя”, Ники Кънчев, Магърдич Халваджиян, Калин Сърменов, Фондация „Стилиян Петров”, Западно и средноевропейския митрополит Антоний и много други, заслужили признанието на хората и на „24 часа”.

Снимки: Фейсбук страницата на "Справедливост за Ангел"


mihaela_zdravkova2.jpg


Loading...