police280324.jpg

Масирана специализирана полицейска операция за противодействие на престъпността се проведе през изминалото денонощие на територията на цялата област, съобщиха от Пресцентъра на ОДМВР-Пазарджик.

Тя е традиционна за региона, а реализирането и има за цел да активизира и подобри противодействието на битовата престъпност, да се засили контрола над участниците в движението по пътищата, като се обхванат и най-отдалечените и малки населени места. В операцията активно участие взеха служители от отдели и сектори в ОДМВР-Пазарджик, полицейските управления в Пазарджик, Септември, Панагюрище, Пещера и Велинград, както и няколко екипа на Зоналното жандармерийско управление в Пловдив.
Извършени са проверки на 1788 човека, 1511 моторни превозни средства, 56 търговски обекта, питейни и увеселителни заведения, заложни къщи. За установени нарушения на Закона за движение по пътищата и Закона за българските лични документи са издадени 56 акта и 203 фиша. Разкрити са общо 35 престъпления, като в арестите на районните управления са задържани 16 човека. В рамките на извършените проверки са установени две лица обявени за издирване.

Органите на реда са разкрили самоличността на извършителите на 1 домова кражба, три кражби или обсебвания на мобилни телефони, кражба на селскостопански животни от частен имот и 4 вандалски прояви. Засечени са 6 лица, притежаващи наркотични вещества, от които са иззети общо 37 пакетчета синтетичен канабиноид, 3 пакетчета с кокаин и около 88 грама суха марихуана. Установена е нерегламентирана търговия със стоки, носещи логото на известни търговски марки. От магазин са иззети общо 99 артикула. В частен дом е открит нелегален казан за варене на алкохол и са иззети 174 литра ракия, приготвена за продажба.

 

 

 
Loading...