zam_kmetove.jpg

По предложение на кмета Петър Куленски общинският съвет прие на заседанието си в края на февруари нова структура на общинската администрация с цел повишаване на ефективността й. Тя предвижда наличието на четирима заместници на кмета.

След назначението на Любомир Гечев като зам.-кмет, ръководещ дирекция „Бюджет и общинска собственост“, дирекция „Архитектура и териториално устройство“ и дирекция „Строителство, транспорт и околна среда“, новите трима зам.-кметове ще отговарят за образованието, културата, спорта и младежките дейности, европейски фондове и програми, социални дейности и здравеопазване по фундаменталните политики в управленската програма на кмета Куленски.


Нино Ненов е новият заместник-кмет с ресор „Европейски фондове, програми и проекти“. Той е 33-годишен. Поема ръководството на ключовото за развитието на инвестиционната политика и управление на европрограми направление в Община Пазарджик.
Нино Ненов е от Пазарджик, където завършва Езикова гимназия "Бертолт Брехт". След това учи английска филология в Пловдивски университет "Паисий Хилендарски".
От 2012 г. работи в областта на търговията и производството, заемайки ключови позиции в международни компании в Пазарджик - от привличане на нови клиенти, през управление на износа и търговските процеси в международната “Ди Ес Смит България", където израства от нивото да отговаря за планирането и логистиката на компанията, до разработването на ключови стратегии за развитие на международни пазари. От близо година професионалният му път е свързан с управлението на проекти в сферата на аутомотив индустрията в един от най-големите работодатели в общината – "Костал".

Таня Колчакова - Янева е новият заместник-кмет с ресор „Образование, култура, младежки дейности и спорт“.
37-годишната Таня Колчакова - Янева завършва с отличие Езикова гимназия “Бертолт Брехт“ в родния си Пазарджик. Впоследствие продължава образованието си в престижни университети в България и чужбина. Дипломира се по специалността „Право“ от Университета в Дюселдорф, Германия. Получава бакалавърска степен по „Бизнес администрация“ с фокус върху маркетинг, контрол, събиране на данни и статистически анализи от същия университет през 2012 година, като придобива и допълнителна специализация по глобален мениджмънт в Университета в Гренобъл, Франция, където получава пълна стипендия. През 2018 г. завършва магистърска степен по „Правни науки“ в Софийския университет „Св. Климент Охридски“.
Професионалният ѝ път започва в чужбина, където още по време на следването си стажува в Европейския парламент в Брюксел (2007). По време на магистратурата си у нас се обучава в адвокатската кантора „Богданов и Пенев“ (2010). След това професионалният й път преминава през една от най-големите банкови институции във финансовия център на Германия – гр. Дюселдорф, а именно Targobank (2012), където развива компетенции като финансов и маркетинг анализатор. В следващите години работи по управлението на марката на глобалния гигант METR, фокусирайки се върху дигиталните анализи. Между 2015 и 2023 г. отговаря за уеб анализите на глобалната компания за технологии, академични и фармацевтични изследвания Quiagen с дейност в над 25 държави, където впоследствие координира разработването на най-голямата платформа за дигитално образование в САЩ.

Гергана Ичева е новият заместник-кмет с ресор „Социални дейности и здравеопазване. Тя е 41-годишна, родена в Пазарджик, където. Завършва ПМГ “Константин Величков“, а по-късно продължава образованието си в Софийския университет “Св. Климент Охридски“, където завършва специалност „История и Европейски отношения“.
Гергана притежава богат опит в държавната администрация, като работи първоначално в Министерството на икономиката и енергетиката, където отговаря за икономическите, регионални, вътрешни, външни и правни политики на Европейския съюз. Професионалният й път преминава през позицията на старши експерт в отдел МИПД на Изпълнителна агенция за насърчаване на малките и средни предприятия (2008) и главен експерт “Връзки с обществеността” в Комисия за разкриване на документите и за обявяване на принадлежност на български граждани към Държавна сигурност и разузнавателните служби на народна Република България (2008-2010).
В периода 2010-2012 г., Гергана Ичева е общински съветник в Община Пазарджик. В следващите 10 години трупа опит като експерт по организация по труда в компания за управление и рециклиране на отпадъците, базирана в община Септември. От 2022 г. е Директор в ОД на Държавен фонд “Земеделие“, гр. Пловдив, където отговаря за организирането, координирането и контролирането на цялостната дейност по предоставяне на информация за политиката на фонда, условията, критериите, изискванията и документите, необходими за финансово подпомагане на земеделските производители в района.

 

 

 
Loading...