detstvo_polufinal.jpg

Танцов състав „ДЕТСТВО“ при Общински детски комплекс – Пазарджик с ръководител Елена Тетева също ще вземе участие в полуфинала на Национален конкурс „ТОП 10 Български танцов фолклор“ 2024, категория „Любителски танцови състави и ансамбли, възраст 13-18 години включително, който съгласно регламента ще се проведе на 14 април 2024 г. в град София. По-рано днес стана ясно, че и друг пазарджишки състав - ПТС "Чудесия", ще участва на същото ниво на феста.


Целта на конкурса е да се съхрани, популяризира и развие българското фолклорно танцово изкуство с респект към истинността на предаване на културното ни наследство и стремеж към достигане на максимално високо художествено ниво на сценично изпълнение.

През месец март в Пазарджик пета група на състава участва в Национален фолклорен фестивал-конкурс "Бъдност за талантите на България" в направление „Танцови изкуства“, категория "Б" - Любителска, във втора възрастова група. Награден е със званието "Лауреат 1-ва степен" и класиране на Републикански етап в град София. Община Пазарджик осигурява транспорта и таксите за участие на децата.

 

 
Loading...