tp_k_tsankov1.jpg

Щастлив съм, че в днешния ден при мен е един достоен  наш съгражданин - г-н Цанков, за да мога да изразя лично своята благодарност за това, че той постъпи достойно и смело при една ситуация, в която малко хора биха постъпили по този начин.  Така кметът Тодор Попов посрещна 75-годишнния Кирил Цанков, който спаси Даниел Живков, в чийто дом лумна пожар привечер на 9 май.

Цанков успява да издърпа съседа си от горящото му жилище, пристигналите пожарникари поемат пострадалия. Той е настанен в Клиниката по изгаряния в пловдивската УМБАЛ "Св. Георги", където е стабилизиран и състоянието му се подобрява.

Тодор Попов отбеляза, че  човешките качества и колко струва един човек се виждат, когато не всичко е розово и прекрасно, а когато си поставен в ситуация, в която трябва да вземеш решение дали да пожертваш себе си, за да спасиш приятел, или пък  да избереш по-лесното - да не направиш нищо и се спасиш.

"Изключително съм горд, че този наш съгражданин, който не е и на малко години, е действал в тази ситуация по по този начин. Това заслужава уважение, това заслужава признание, това заслужава благодарности.

И затова в днешния ден аз съм го поканил, за да засвидетелствам моята лична  благодарност и отношение на уважение към него, а и на цялата наша местна общност. Защото такива хора трябва да бъдат ценени. Израз на тази наша признателност е плакетът "За проявена смелост и саможертва при спасяването на човешки живот", който ще му връча сега. А също така и малка парична награда. За това, че е смел, че е добър човек, с когото ние се гордеем.

Още веднъж приемете най-горещата ни благодарност,  г- н Цанков, и бъдете жив и здрав", пожела кметът на Пазарджик на достойния наш съгражданин.

От своя страна Кирил Цанков благодари на Тодор Попов за всичко, което прави за Пазарджик и неговите жители.

 


tp_k_tsankov2.jpg


Loading...