desislava_todorova2024.jpg

Десислава Георгиева обяви, че е била принуждавана да гласува пряко волята и принципите си

 

Председателят на структурата на „Възраждане“ в Пазарджик и общински съветник Десислава Георгиева обяви, че напуска „Възраждане“, разпуска структурата и става независим общински съветник.

Като причина за това тя посочи натиск, на който е била подложена при гласуванията си в Общински съвет – Пазарджик. „Бях предадена от лидера на ПП „Възраждане“ – Костадин Костадинов и от неговия наместник Стоян Таслаков“, заяви Десислава Георгиева и уточни, че Костадинов и Таслаков са сключвали „безпрецедентни споразумения без знанието на структурата“. „Аз бях уведомявана впоследствие за начина, по който трябва да гласувам, против моята воля и против волята на нашите гласоподаватели“, каза още Десислава Георгиева. Натиск върху нея е оказван за гласуването за отстраняването на председателя на ОбС и за включването ѝ в представителна група не по нейно желание, като тя се е подчинила на партийното ръководство.

Заедно с нея оставката си като секретар на структурата на „Възраждане“ в Пазарджик обяви и Екатерина Коцева. „Нито една от нас двете не се е продала, както очакваме да чуем по отношение на нас, след като това заявление излезе в общественото пространство. Моето напускане не е продиктувано от нейното. „Възраждане“ беше моята надежда за промяна на България, но в управлението на областните и общинските структури се получава един феодализъм, който говори за двойни принципи, които нямат място в една чиста кауза“, заяви Екатерина Коцева.

ПАмедия потърси за коментар Стоян Таслаков и имаме неговото уверение, че по-късно днес ще получим официалното становище на партията по отношения на „безпрецедентните тайни договорки“ и натиска за гласуване в ОбС в Пазарджик въпреки волята на местната структура.
Loading...