top10tsitati.jpg

Топ 10 на цитатите от седмицата е поредица коментари с автор Георги К. Спасов - изтъкнат пазарджишки творец, хуморист и сатирик, автор на различни поредици, на които ПАмедия е давала трибуна през години. 

 

10.

Роксана КИРИЛОВА, носителка на титлата „Мисис България“:

„Оригиналността на концепцията е, че това събитие е отворено за всички и позволява голяма свобода“

Роксана участва в благотворително бягане No Finish Line на Лазурния бряг в компанията на 5000 човека. Всеки изминал километър им носи по 1 евро за проекта в полза на деца. „Мечтая да имаме възможност тази инициатива да се случи и в България в подкрепа на болни деца“.

Когато красотата е „благотворителна“, резултатите са възхитителни.

 

 

9.

Владо КАРАМАЗОВ, артист:

„Проба на ново осветление в 5-звезден хотел“

„Пуснал се по гащи“ от хотелска стая и „взривил“ нета. Социалните мрежи се „взривяват“ само при снимки на голишари. Изпитана марка. Някогашният Ромео показал марковите си черни слипове. Имал нова камера, с която щял да сложи началото на „видеоерата“.

Тези, които го следват, очакват с възбудено нетърпение продължението.

 

 

8.

Христо СТОИЧКОВ:

„Ако не сме изпълнили някакви условия, разбирам, но когато сме направили всичко и да не ни пускат за един човек, е несериозно“

Този човек е вътрешният министър на Австрия Карл Нехамер, а там, където не ни пускат, е Шенген. Та носителят на Златната топка се възползвал от участието си в конференция за проблемите на спорта в ЕС, проведена в Брюксел, и изразил мнението си по характерния му категоричен начин. И допълнил: „Направете каквото трябва!“

Дано да ги е вразумил!

 

 

 

7.

Nobu HOSPITAITY:

„Имаме удоволствието да обявим развитието на два изключителни имота в България - Nobu Hotel and Restaurant Sofia  и Nobu Hotel and Restaurant Varna

Тези, „с удоволствието“, са представители на Nobu Hospitality (прочута марка за луксозен начин на живот), основана от американския актьор Робърт де Ниро. Имотът в София е  паметник на културата, бил е офис на банкера Буров. 80-годишният „шофьор на такси“ вече ще има повод да гостува у нас и да даде възможност на столичани и варненци да видят на живо „кръстникът“.

Както вече сме се уверили, у нас всичко се случва с няколко десетилетия по-късно.

 

 

6.

Илиян БОЙД, изпълнител:

„Не съм го споделял, но това е моя мечта от години“

Любимият на много меломани изпълнител от клипа му с Анелия „Цял живот“ станал дизайнер и вече е пуснал първата си колекция. Когато си направил име, особено в попмузиката, можеш да си позволиш да бъдеш не само дизайнер, но и писател, и танцьор, и водещ на предаване. Друго е да си купиш сако от негова колекция и да кажеш: „А това е от колекцията на Илиян Бойд!“

Уау!

 

 

5.

Вили ЛИЛКОВ, „Синя София“:

„ПП-ДБ“ не са десни“

„Синя София“ се прицелвала в изборите за Европарламент и предсрочниия парламентарен вот. „Моите хора са с експертиза, с обществен авторитет и могат да носят отговорност и най-важно е, че са хора с кауза“.

Ако вие сте с „кауза“, да не би останалите да са на „пауза“? И ако ПП-ДБ не са десни, тогава кои са десни? Единствено вие, сините вилилилковци!

Когато миналото се приема за настояще, а честолюбието ръководи политическите ти решения, резултатът е предизвестен.

 

 

4.

Радослав РИБАРСКИ, депутат:

„Всеки ден българската енергетика и в частност „Булгаргаз“ трябва да заплаща капацитет от 500 хил. долара, който не се използва“

И това е така от 1 януари 2023 г. Става дума за заробващия ни договор „Боташ“, подписан от служебното правителство на президента Радев на 3 януари 2023 г. И, разбира се, нашата прокуратура  отминава с престъпно безразличие този държавен акт, изцяло в наш ущърб, както и любопитните казуси около т.н. „Турски поток“.

Имаш ли си прокуратура, позволено ти е всичко.

 

 

 

3.

Дмитрий МЕДВЕДЕВ, лидер на партията „Единна Русия“:

„Войната със САЩ е неизбежна!

Нерде Ямбол, нерде Стамбул! Сетил се алкохоликът да осъжда  категоричния отказ на САЩ да коментират темата за някакво връщане на Аляска на Русия. Путин бил подписал указ, в който наричал продажбата на Аляска на САЩ незаконна. Оказва се, че указ на Путин за връщане на имоти зад граница от времето на Руската империя и СССР има, но в него няма и дума за Аляска. Знаем, че Москва не вярва на сълзи, но не бива да забравя, че с декрет Владимир Улянов Ленин зачерква всички договори, сключени от царската власт до 1917 г. След 1990 г. Москва анулира и всички договори, подписани по времето на съществуването на СССР.

През 1867 г. Руската империя продаде Аляска на САЩ за 7,2 милиона щатски долара. Пито-платено!

 

 

 

2.

Иван БАКАЛОВ, журналист:

Политическата криза ще свърши, когато Борисов влезе в съда“

Да си представим за момент, че Борисов е аут от актуалната ни политическа действителност. Без него ГЕРБ са един надут плондер, който или ще се спука тутакси, или ще започне постепенно да издиша; ще се появят нови мераклии за вождове, ще има разцепление, крилца и крила и Борисовата партия ще отиде в историята.

Понякога имаме нужда да помечтаем!

 

 

1.

Кирил ПЕТКОВ, съпредседател на ПП-ДБ:

„Борисов и Пеевски правят маркетингов трик с името на Гвоздейков в пълната координация с МВР – от министъра до главния секретар. Според мен купеният вот ще бъде безпрецедентен на тези избори“

С лисича искреност Борисов подкрепя решението Георги Гвоздейков да оглави щаба за изборите (та той е от ПП!), неглижирайки факта, че транспортният министър от служебното правителство е изключен от ПП.

Вече е ясно, че кабинетът „Димитър Главчев“ всъщност е поредният, четвъртият кабинет „Борисов“. Той ще работи много по-ефикасно в полза на ГЕРБ и ДПС, отколкото ако беше останало в сила споразумението за ротационно управление с Мария Габриел министър-председател.

Странно е, че и коварството може да буди възхищение!

 

 

 

Георги К. Спасов


 

 

 

 

 
Loading...