kodokan_pd24.jpg

С невероятен успех се поздравиха джудистите на СК „Кодокан“. На проведения Държавен личен шампионат за мъже и жени до 23 години те завоюваха престижните две първи, две втори и две трети места в крайното класиране. Оспорваното състезание, в което участие взеха 347 състезатели от клубовете в страната, се проведе в зала „Строител“ в Пловдив“.

Ето и класирането на нашите състезатели:
Със златни медали се окичиха Христо Вълков в кат. до 81 кг и Ангел Славков в кат. + 100кг.
Среброто отиде при Мариян Палев в кат. до 90 кг и при Радина Сербезова в кат. до 78 кг.
Йоанна Алексиева в кат. до 63 кг. спечели бронзово отличие, Димитър Куртаков в кат. +100 кг загуби от съотборника си Ангел Славков на полуфинала, но след това успя да се пребори за бронзовия медал. Борислав Владов в категория до 90 кг също се класира трети.
Вълков, Славков и Палев са възпитаници на Спортното училище, които завършиха с първия випуск миналата година. Радина Сербезова, Йоанна Алексиева и Димитър Куртаков са настоящи ученици в Спортното училище. Всички те за пореден път достойно представиха СК „Кодокан“ и училището на толкова високо ниво.
Ден след състезанието в Пловдив най-малките джудисти на „Кодокан“, също ученици в Спортното училище, се включиха успешно и спечелиха престижни награди в
третото издание на турнира "Фрезколиада". В него участие взеха над 400 деца на възраст от 8 до 15 години. Домакин на състезанието тази година беше зала "Локомотив" в столицата.
При най малките – родените през 2015 – 2016 година, Антоан Навущанов се класира на трето място в кат. до 38кг.
При състезателите във възрастови групи 2012-2013-2014 година джудистите на „Кодокан“ взеха два златни, два сребърни и три бронзови медала. Ето и класирането:
Първо място: Стоян Томов в кат. 34кг, който взе и личната награда за най красив ипон на състезанието, и Георги Кьосев в кат. 50кг.
Второ място: Спас Петков в кат. 46кг и Иван Костурков в кат. 60 кг.
Трето място: Светлозар Тянков кат. 46кг, Константин Пиналов в кат. 46 кг и Ноа Иванов в кат. 60кг.
И във възрастова група 2010-2011 година Денислав Георгиев в кат. 42 кг се класира на второ място.
От СК „Кодокан“ съобщиха, че следващата събота и неделя предстои сериозно изпитание за Денислав Медаров в Босна, където ще се състезава за европейска купа. На 27 и 28 април пък Пазарджик ще бъде домакин на Държавния шампионат за младежи и девойки до 21 години.

 

 

 
Loading...