4itatel2023_1.jpg

„Литературният поход в читалищата на Пазарджишко“, съвместна инициатива на РЕКИЦ „Читалища“ и Дружеството на писателите в Пазарджик се включва в XIV Национален маратон на четенето. С обиколка на читалищни библиотеки и училища в региона. За насърчаване на четенето и утвърждаване на читалищата и техните библиотечно-информационни центрове като фактори в процеса на формиране и поддържане на интерес към книгата, литературата и писаното слово.

 

На 18 април т.г Радка Енчева-Кочева от РЕКИЦ и детският автор и литературовед – член на Националното сдружение „Дете и книга и на IBBY, Международно сдружение на детската книга, присъждащо Андерсеновата награда Тодор Каракашев, председател на Дружеството на писателите в Пазарджик и член на Съюза на българските писатели, ще гостуват на ОУ „Кочо Честименски“.  За да почетат с децата от трети клас любими текстове от детски книжки. Срещата се организира от Ваня Цветанова от местното читалище „Пробуда-1914 г.“ и класната ръководителка на трети клас в училището г-жа Мария Димитрова.  В рамките на Националния маратон на четенето.

На 19 април Литературният поход на Регионалния читалищен център и Дружеството на писателите в Пазарджик ще подкрепи инициативата за национално четене с гостуване в читалище „Тодор Каблешков – 1874“ с. Малко Белово. Където участие ще вземат деца и родители от селото.

А на 23 април Походът е поканен от НЧ „Зора-1903“ с. Радилово за четене на революционна поезия и проза, свързана с организирането и провеждането на Априлското въстание. Поводът е отбелязване на 148 години от историческото събитие в Радилово и включване в Националния маратон на четенето.

 Информация на инж. Радка Енчева-Кочева

 

 
Loading...