klasna_staya_uch2022_sportnoto2.jpg

 Кметът на Община Пазарджик Петър Куленски обяви 2-ри май, вторник, за неучебен ден за всички ученици на територията на общината. Така учениците ще почиват шест дни - от 1 до 6 май включително.

 Голяма част от кметовете в страната се възползваха от правомощията, дадени им от Закона за предучилищното и училищното образование да обявят за неучебни  до 3 дни в рамките на една учебна година. Със заповедта си кметът Петър Куленски използва един от тези дни, за да може да се осигури голяма ваканция за децата. 1 май – Международният ден на труда, е почивен, а от 3-ти до 6-ти май децата са във Великденска ваканция. Единствено 2-ри май трябваше да бъде учебен ден.

„Общината осъзнава, че образованието играе ключова роля в развитието на нашето общество. В същото време, ние сме твърдо убедени, че упоритата работа заслужава и почивка с време, прекарано със семейство и приятели - те имат жизненоважно значение за пълноценното развитие на младите хора. Сигурни сме, че учениците ще използват почивните дни, за да ги прекарат с близките си, както и да подобрят своята подготовка за предстоящите изпити и задачи.“, споделя кмета Куленски.

Заповедта не важи за детските градини и детските ясли, за които 2 май е присъствен ден.
Loading...