tenis_elitsa_kostova.jpg

Българската тенисистка Елица Костова спечели втората си поредна титла от турнирите от веригата "UTR Pro Tennis Tour", които се провеждат в Пазарджик. Във финалната среща Костова победи с 6:1, 6:3 Дария Семенистая (Латвия).

В спор за петото място Денислава Глушкова се наложи над румънката Силвия-Мария Костаче със 7:6(4), 6:1. В мач за деветата позиция Катерина Димитрова пък победи Габриела Михайлова 6:2, 6:1.

Всеки един от турнирите от веригата UTR Pro Tennis Series е с награден фонд от 20,000 долара, който се разпределя между всички участници в основната схема на съответния турнир. Тенисистките са разпределени в четири групи от пет състезателки. Във всяка група се играе всеки срещу всеки във формат 2 от 3 сета. Победителките от всяка група се класират за полуфиналите, вторите в класирането спорят за разпределение на пето-осмо място и т.н. Мачовете се играха на базата на Тенис клуб "Фаворит", град Пазарджик.

Резултати и крайно класиране:
Финал:
Елица Костова – Дария Семенистая (Латвия) 6-1, 6-3
3 място:
Джулия Терзийска
Настя Колар (Словения)
Финал 5/6 място:
Денислава Глушкова – Силвия-Мария Костаче (Румъния) 7:6(4), 6:1
7 място
Даря Шаламанова
Йоана Гаспар (Румъния)
Финал 9/10 място:
Катерина Димитрова – Габриела Михайлова 6:2, 6:1
11 място:
Ралица Александрова
Боряна Маринкович (Сърбия)
Финал 13/14 място:
Росица Денчева – Зиновия Ванева 6:0, 6:4
15 място:
Елизара Янева
Мирела Шкумбова
Финал 17/18 място:
Ива Иванова – Доротея Петрович (Сърбия) 5:0 и отказване на Петкович
19 място:
Йоана Радулова
Никол Русева

България е първата страна в Централна и Източна Европа, която получава правото да домакинства на тази надпревара. Тази верига състезания за мъже и жени се организира и ръководи от американската компания Universal Tennis LLC. Преди женските турнири България организира и два турнира за мъже от веригата UTR Pro Tennis Tour.
Основен партньор на БФТ и ТК „Фаворит" за домакинството е Община Пазарджик.
Loading...