obs_tt.jpg

Като дискриминационна определиха общинските съветници, предложената от Георги Коприщенов и Новото време, Наредба за стимулиране на раждаемостта  в община Пазарджик.

Тази наредба е само една основа, но с нея даваме знаци и не трябва да говорим за политики, а за отношение към местната ни общност и към най-важната част от нея – младите и образовани хора, които ще имат деца и които живеят тук.“ , каза в подкрепата си Тодор Попов. „Тук няма политика, няма партии и аз съм дълбоко убеден, че ние им дължим този жест, този знак. Ако ние не пробваме и не видим дали има някаква промяна за година, две, три, не можем да я усъвършенстваме. Това е едно практично решение за нещо, което всички считаме за важно и аз си мисля, че ще бъде отговорно то да бъде подкрепено. В политиката не е необходимо да те харесват всички, затова сме длъжни понякога да приемаме решения, които не се харесват на хората, но когато са важни и общественозначими, те трябва да бъдат приети, за да може системата да върви. Ние не можем да базираме нашите отношения на лични симпатии или антипатии, когато се прави политика няма лични отношения, на нас войни не ни трябват. За мен приемането на тази Наредба е една разумна първа стъпка към това ние да покажем отношение към образованите млади хора, които са решили да имат деца.“, категоричен е Тодор Попов.

А ето кой как гласува:

-        Против: Иван Папазов, Атанас Шопов, Искро Бейков, Сашо Ангелов;

-        Въздържал се:  Найден Шопов, Валери Вълков, Борис Владов, Йордан Кожухаров / ГЕРБ/, Стоян Самунев, Нона Загорска, Елисавета Георгиева, Вержин Хугасян, /ПП-ДБ/, Лиляна Мърхова, Тодорка Христова /БСП/, Стоян Павлов, Васил Янков, Десислава Георгиева, Чавдар Чавдаров, Трендафил Величков, Иван Стоянов, Десислава Тодорова, Ангел Василев, Николай Пъндезов.

 

Снимка: Facebook.
Loading...