gerb20240430a.jpg

Коалиция ГЕРБ-СДС регистрира листата си за 13 МИР в РИК-Пазарджик. Водач на листата за пореден път е Екатерина Захариева. На регистрацията присъстваха областният координатор на ГЕРБ-Пазарджик и председател на Общински съвет-Пазарджик Найден Шопов, който този път няма да бъде сред кандидатите за народни представители. Присъстваха още областният координатор на МГЕРБ-Пазарджик и общински съветник от Пазарджик Борис Владов, общинският ръководител на ГЕРБ-Пазарджик Борис Димитров, представителят на СДС Малина Консулова-Златева, общинският съветник от Общински съвет-Пазарджик Йордан Кожухаров, както и немалка част от останалите кандидати от коалицията.

В регистрираната пълна листа място намират познати и изтъкнати лица от партията на общинско и областно ниво, както и представители на гражданската квота. Сред кандидатите седем са юристи, а от останалите професионални съсловия представители ще имат и икономисти, педагози, лекари, земеделски производители и други. В листата този път не влиза областният координатор на ГЕРБ Найден Шопов, който в момента е председател на Общинския съвет в Пазарджик.

Водачът на листата Екатерина Захариева благодари след регистрацията за доверието на Изпълнителна комисия, че отново ѝ гласува доверието да бъде водач на листата в Пазарджик.

Захариева коментира още: „ГЕРБ-СДС в област Пазарджик си поставя за цел убедителна победа пред втория, дори с резултат по-висок от тези, които ни дават социологическите агенции.  Време е да съставим политическо правителство, за да се спрат тези експерименти. Ясно за всички граждани е, че ще има коалиционно управление и е крайно време да се научим на коалиционна култура. Ние от ГЕРБ-СДС имаме коалиционна култура и разбираме, че се нуждаем от коалиционно споразумение, за да е ясно кой носи отговорност, какъв е механизма за взимане на решения.”

 

Листа на кандидатите за народни представители от коалиция ГЕРБ-СДС за 13 МИР-Пазарджик:

 

 1. Екатерина Захариева – юрист
 2. Валери Вълков – инженер
 3. Дафинка Семерджиева – адвокат,гражданска квота
 4. Стефан Мирев – юрист
 5. Борис Владов – юрист
 6. Борис Димитров – икономист
 7. Николай Ангелов – електроинженер
 8. Малина Консулова-Златева – адвокат, СДС
 9. Йордан Кожухаров – адвокат
 10. д-р Илиян Траянов – д.м. – лекар
 11. Гергана Сеферинкина – ръководител транспорт, гражданска квота
 12. Светослав Рашайков - икономист
 13. Илия Минчев - педагог, гражданска квота
 14. Елена Абаджиева - юрист
 15. Росица Георгиева – туристически агент, гражданска квота
 16. Таня Генурова – земеделски производител, гражданска квота

gerb20240430.jpg


Loading...