vmro2024_05_01_12_36_33_978.jpg

 ПП „ВМРО – Българско национално движение“ регистрира листата си с кандидати за народни представители от 13 МИР Пазарджик.

Секретарят на националното ръководство на ВМРО Юлиан Ангелов води листата в Пазарджик. Ангелов е депутат в 43-тото и 44-тото НС на Република България, председател на Комисията за наблюдение на приходните агенции и борба със сивата икономика и контрабандата. Той е е с корени от стар български род от Пазарджишко, общински съветник, семеен с две деца.

Общо тринадесет са кандидатите за народни представители от листата на ВМРО – БНД за Пазарджик.

Втори в листата с кандидати е Стефан Балабанов – бивш заместник-министър на МВР (2017-2021 г.), магистър по педагогика и по корпоративна сигурност, доктор по национална сигурност в сферата на антитероризма. Бил е началник на РПУ – Пещера, началник сектор криминална полиция – Пазарджик, втори секретар на посолството на България в Украйна и заместник-кмет на община Пещера. Той председателства и областния предизборен щаб на ВМРО за избори-2024.

На трето място е Георги Коприщенов – на 34 години, семеен с две деца, строителен инженер, завършил училище за политика „Димитър Паница“, два мандата общински съветник, управител на семеен бизнес.

Четвърта в листата е Нина Гьошева - родена в гр. Пазарджик, бакалавър българска филология, в момента завършва психология, семейна с едно дете, областен координатор на ВМРО за Пазарджик.

Пети е Величко Керин – роден във Велинград, на 45 години, семеен с една дъщеря, завършил съм Стопанската  академия „Д. А. Ценов“ в Свищов, специалност  „Икономика на търговията“, има собствен бизнес - производство и търговия с мебели, потомък на рода на големия български революционер от ВМРО Владо Черноземски (с истинско име Величко Керин от Каменица – дн. Велинград).

На шесто място е Стефан Владов, на седмо – Татяна Попатанасова, на осмо – Иван Гълев, на девето – Марияна Стоянова, на десето – Мильо Милев, на единадесето – Румен Хаджийски, на дванадесето – Атанаска Дамянова, на тринадесето – Ивайло Докузанов.

ВМРО – Българско национално движение се регистрира за самостоятелно участие в изборите за членове на Европейския парламент и в изборите за народни представители, които ще се проведат на 9 юни 2024 г. Евролистата ще води най-успешният български евродепутат Ангел Джамбазки. Във всички листи на партията ще има широко присъствие на представители на гражданската квота.

 
Loading...