top10tsitati.jpg

  1. Алекс СЪРЧАДЖИЕВА, актриса:

„Сега грейва кожата ми, след няколко дни – целият ми организъм

Стигнах до този израз, подмамен от заглавието: „СЛОЖИХА АЛЕКС СЪРЧАДЖИЕВА НА СИСТЕМИ!“. Ох, рекох си, какво ли й се е случило!“ Оказва се, че по този начин тя вливала полезни за цялостната хидратация на кожата си вещества. Нямала здравословен проблем, не е в болница, а в някакъв луксозен медицинско-козметичен център.

Уплашиха ме тези вестникари. И дано подобни заглавия да имат шеговит, а не конкретен тревожен смисъл.

9.

Михаела ФИЛЕВА, певица:

„Първата спирка от пътуването ни е Богота. Изключителен фен съм на Маркес и магическия реализъм“.

Сбъднала детската си мечта да посети Колумбия. А преживяването е съвсем пълноценно, защото е споделено с любимия й. Това си е направо магически реализъм

8.

Джерард БЪТЛЪР, актьор:

„Ще дойда като турист в България“

Това споделил „хунският вожд“ пред финансиста Кирил Евтимов при тяхна случайна среща в Лондон на мач на „Челси“ и „Уест Хем“. Бътлър е идвал в България два пъти, първия път си осиновил улично куче, Шушка, та побързал да успокои българина: „Кучето ми е добре“.

7.

ШЕР, певица:

 „Причината, поради която имам връзки с по-млади мъже, е, че мъжете на моята възраст са по-стари... сега всички те са мъртви. Но преди това, всички тях ужасно ги беше страх да ме доближат, и по-младите мъже бяха единствените"

По този начин обяснява 77-годишната певица връзката си с 37-годишния музикален продуцент Александър Едуарс. Е, няма само възрастните мъже да имат връзки с по-млади жени. Разбира се, става дума за богатите и прочутите.

6.

Доналд ТУСК, полски премиер:

„Искам да няма съмнения тук – страна с все по-агресивни намерения спрямо Полша като Беларус съорганизира тази практика на полската граница“.

А практиката е все по-засилен натиск за нелегална миграция от съседната държава – на ден по 300 опита за нелегално преминаване. Оградата ще е дълга над 180 км и висока 5,5 метра, допълнена с камери и сензори.

Какъвто съседът – такава и оградата!

5.

Мартин ДАНОВСКИ, зам.-министър на финансите:

„Около 33 млрд. лева е сумата, която България е оползотворила в първите два програмни периода по политиката за сближаване на Европейския съюз“

Сумата е инвестирана в над 50 хиляди проекта.

А някои нашенци все още твърдят, че НИЕ финансираме ЕС!

4.

Станислав СТОЯНОВ, кандидат за евродепутат от „Възраждане“:

„Смятаме, че условията на нашето членство трябва да бъдат предоговорени и България да стане пълноправен член на ЕС с равно право на глас при вземане на решения“

Може и да стане – някога, когато излезете от дълбоката сянка на Путинова Русия.

Иначе човекът изглежда образован, освен Търновския университет, учил е и в университета в Лиеж, Белгия, даже преди години е бил част от екипа, подготвил българската версия на действащото европейско законодателство в предприсъединителния процес на България към ЕС. Та се питам: как у този кандидат за евродепутат се съвместяват меракът му за петгодишно брюкселско местоживеене с основния лозунг на партията да излезем от НАТО и ЕС?

3.

Николай ДЕНКОВ, бивш премиер:

„Българският президент и неговото обкръжение повтарят руските наративи: не помагайте на Украйна, борете се за мир, без да се обосновават как този мир да стане устойчив“

Това са думи на бившия премиер в интервю за испанското издание „Периодика“. Миролюбивите читатели и зрители често се трогват от апелите за спиране на войната в Украйна – ама как, за чия сметка, това няма значение. За тях да, но за една от двете страни – това значение е съдбовно.

2.

Любен НЕШКОВ, журналист:

„Това не беше кампания, представляваща идеологически проблеми, а беше състезание за говорене срещу България“

„Братска“ Северна Македония отново изправи на нокти българските политици.  Няма как да останат безучастни пред изявлението на Гордана Силяновска, новия президент, че „българите няма нужда да бъдат вкарани конкретно с името като народ в Конституцията, а ще останата с понятието „други“, а, от друга страна, бъдещият премиер на съседката - Християн Мицковски, поиска предоговаряне на условията с ЕС.

Поставянето на нови условия пред България и ЕС е тревожен знак за отдалечаването на Северна Македония от Европа…и приближаването й към един друг свят, с който ние се разделихме преди 35 години.

1.

Бойко БОРИСОВ:

„Призовавам колегата Мицковски, колега ми е, добър приятел ми е, от името на ЕНП да си оберат говоренето, защото изборите минаха“.

Всеки един политически проблем – вътрешен или международен, - изречен и коментиран от Борисов, изглежда лесно решим, а „колега“ и „приятел“ са любими думички в комуникацията му със световните лидери. А, и другата – „с двеста…“

 

 

 

Георги К. Спасов

 

 

 

 
Loading...