balon_ne_raboti.jpg

От МК„Новото време“ изпратиха своя позиция и въпрос към общинското ръководство за състоянието на плувен комплекс „Балона“:

 

Все е още не е ясен стартът на тазгодишния плувен сезон на открито в Пазарджик. Граждани, свикнали да ползват плувен комплекс „Балона“, вече се питат защо не само все още не е отворен, но и не са стартирали обичайните подготвителни дейности, които предвещават спортуването на открито.

Плувният комплекс, познат на пазарджиклии като „Балона“, беше основно реновиран и открит през септември 2021 година и оттогава всяка година беше ползван с удоволствие, не само от спортуващите деца, но и от гражданите, любители на плувните спортове. През пролетта на 2022 година беше открит и реновираният малък басейн в комплекса. До късната есен на 2023 година и двата басейна бяха интензивно натоварени и в полза на клубовете и гражданите.

До нас достигна тревожна информация, че новото ръководство на Община Пазарджик не полага необходимите усилия за поддръжка на базата, което на практика я компрометира. Източници твърдят, че през зимните и студени месеци плувният басейн е бил изпразнен напълно, което е нарушило целостта на облицовката.

От групата на “Новото време” за пореден път изразяваме загрижеността си към случващото се в сферата на спорта. Пазарджик постигна невероятни спортни успех, а поддръжката на новоизградената спортна инфраструктура е минималното усилие, което администрацията трябва да упражнява.
Loading...