top10tsitati.jpg

10.

Кирил МАРИЧКОВ, певец:

„Слава богу, всичко е наред. Много нещастия се случват в света, но здравето на човек е най-важно“

Рок иконата се прибира вкъщи след няколко дни престой в болницата. Обобщенията, колкото и да са банални и познати, винаги идват като лично припознати в подобни случаи.

 9.

Владимир КАРАМАЗОВ, актьор:

„Ще издам първата си книга“

Даже е закъснял. То вече няма актьор, певец, ТВ водещ, участник в телевизионно шоу, да не е издал книга. Никой вече не се задоволява с основното си занимание-призвание, а иска да бъде признат и като писател.

Карамазов  помолил феновете си да дадат предпочитанията си за корица на книгата му, като им предложил 3 варианта. И те се отзовали. Нали затова са му фенове.

8.

Джо Лин ТЪРНЪР, рок певец:

„Обичам те, България!

Певецът гостувал у нас, по-точно в морската ни столица, и споделя в социалните мрежи: „Варна, невероятна седмица!“.

И не е само той. Още една легенда, вокал на „Рейнбоу“ – Рони Ромеро, 42-годишният чилиец, живеещ последните години в Букурещ (със съпруга румънка!) се снимал пред римската крепост в Мездра.

Идвайте, има много да наваксаме!

7.

Бенджамин СТАНФОРД, музикант:

„Обичам енергията в България!“

Известен като „австралийският уличен феномен DUB FX“, музикантът ще участва в четвъртото издание на SOFIA LIVE FESTIVAL (21,22 и 23 юни), Арена София, Борисовата градина.  Характеризират музиката му като „фина смесица от бийтбокс, дъб, реге, хип-хоп и дръм-енд-бейс“ - каквото и да означава това, явно се харесва, щом като досега бил продал над 100 000 записа, имал 150 млн гледания в You Tube и 600 000 фенове в социалните мрежи.

6.

Синди КРАУФОРД, модел:

„Години наред трябваше да живея с кошмарите и вината, че съм останала жива“

Тъжно признание. Баща й винаги е искал момче (много съпрузи мъже ще го разберат). Едва четвъртото дете е момче, но починало на четири години от левкемия.

„Най-много ме болеше, изповядва Синди, че мама нито веднъж не каза: „Джеф почина, но се радвам, че ти си жива“.

Травмите от детството никога не зарастват.

5.

в. „ТЕЛЕГРАФ“:

„Кола с Кирил Петков уби шофьор“

Перфидно манипулиране. Забравяме за момент първата дума „кола“ и четем (и запомняме!) с ехидно задоволство останалата част от заглавието на този жълт вестник, който от името на „демократичното и свободно“ слово се превърна инструментален манипулатор на Пеевско-Борисовото статукво.

4.

Гиа ДЖАПАРИДЗЕ, преподавател и бивш дипломат:

Роден съм в Съветския съюз. Не се страхувах от комунистите. Те също не могат да ме уплашат. Нямам никакви съмнения - знам, че зад това стои правителството"

50-годишният грузинец бил нападнат от няколко души с палки и бейзболна бухалка заради публичната му опозиция срещу руския закон за „чуждестранните агенти", който грузинският парламент одобри във вторник. Десетки хиляди протестиращи излязоха по улиците, разгневени от факта, че правителството им изглежда решено да провали перспективите на страната за присъединяване към ЕС.

Някой да е чул за брутални насилия срещу протестиращи, които искат страната им да се присъедини към Руската федерация?

3.

Си ЦЗИНПИН, президент на Китай:

„Отношенията между Китай и Русия днес са трудно спечелени и двете страни трябва да ги ценят и поддържат“

Видяхме срещата: китайският президент стои на едно място, далече от него е Путин, който се шушави миг-два и разбрал, че другият няма намерение да пристъпи към него, сам, като послушно куче, го доближава и се ръкува със слугинско раболепие. За малко да му целуне ръката.

Болнаво лице, ботокс, с маска на древногръцки трагик – жалък, жалък…

2.

Володомир ЗЕЛЕНСКИ, президент на Украйна:

„Ситуацията е изключително тежка. Врагът заема позиции по улиците чрез Вовчанск“

В същото време държавният секретар на САЩ Антъни Блинкен свири на китара по време на посещението си в Киев. Едва ли музиката, особено когато се изпълнява от любител, ще помогне на Украйна.

1.

Румен РАДЕВ, президент на България:

„Всеки ден, в който тази война продължава, е пагубен за Украйна, Русия и всички нас.“

Нищо ново – нито като констатация, нито като предложение за решение (което всъщност липсва). Или може би най-сетне този инатлив Зеленски трябва да вдигне бялото знаме и ние да чуем удовлетворителното заключение на Радев:

„Чия да е Украйна! Ами руска!“

 

Георги К. Спасов

 

 

 
Loading...