ppdb_izb2024_1716392244716.jpg
ПП-ДБ си поставя за цел да завърши процеса на интеграция в ЕС 
Коалицията ПП-ДБ излиза на тези избори абсолютно обединена с оглед на това да постигнем като минимум по-добър резултат от този на ДПС, които са водеща сила в нашата област. Макар и донякъде това да е неразбираемо за нас, ние си поставяме за цел да ги надскочим в резултата. 
Нашата задача в парламента е да продължим борбата за европейския път на България. ПП-ДБ истински вярваме, че мястото на нашата страна е в сърцето на Европа“.
Тези две цели очерта водачът на листата на ПП-ДБ в 13 МИР Пазарджик Ивайло Шотев. Продължаваме промяната- Демократична България днес стартираха предизборната си кампания в Пазарджик. 
Ивайло Шотев очерта и някои от приоритетите за парламентарния вот. На първо място той постави продължаване на реформите на кабинета „Денков“ в сферата на образованието. „Както знаете, учебниците са написани по такъв начин, че са доста трудно разбираеми, дори и за родителите, камо ли за малките деца - написани са на недостъпен научен език и това е едно от нещата, които искаме да променим. 
Цел на ПП е също да няма нито един българин под линията на бедност - ще продължим да се борим за увеличението на пенсиите, което да върви с инфлацията и както видяхте, това се случи благодарение на нас. Важно е и икономическото развитие на страната ни, още повече голяма част от нас идват от частния сектор. Говорим за увеличение на производителността на труд на всеки един човек, който участва в икономиката на страната. Увеличаването на производителността на труда е в три направления – едното е свързано с капиталовата програмата и програмите за малки и средни предприятия, които могат да се възползват за модернизирането на предприятията. Механизирането на производството в България е абсолютен приоритет за следващите 4 години. Ако българите не се възползваме от този прозорец, който имаме, ще останем назад, затова ние ще се борим парите да стигнат до българската икономика. Второто нещо е отново през образователното министерство – програмите за увеличение на квалификацията на всеки работник.  И най-важното нещо е това, което държавата трябва да подсигури, за да може стоките и хората да пътуват необезпокоявано. Говоря за инвестициите в инфраструктура. По този начин икономиката ще се задвижи и това ще доведе до ръст. 
Нашата задача на ПП-ДБ е да завършим процеса на интеграция на България в ЕС и да направим така, че независимо кой ще дойде след нас, ценностите, които заедно изповядваме и вярваме в тях, да са необратими“. 
Това каза водачът на листата на ПП-ДБ за 13 МИР Пазарджик Ивайло Шотев на старта на кампанията. 
Ивайло Шотев е икономист, завършил е Американския колеж в София, има бакалавърска степен по бизнес и икономика от Университетски колеж Лондон към Лондонския университет, магистър е по „Икономика и политика“ от Московския държавен Институт по международни отношения.  Ивайло Шотев е народен представител в 37-то, 38-мото и 39-тото Народно събрание, заместник-министър на икономиката и индустрията.  Бори се за възстановяването и новия тласък сак за родния си град. 
В листата на ПП-ДБ са специалисти от различни сфери на икономическия и културния живот, в т.ч. финансисти, икономисти, консултанти, инженери, лекари, педагози и предприемачи. 
Ppdb Izb2024 1716392244730
Ppdb2024Loading...