najden_shopov1716209484217.jpg

Уважаеми учители, ученици, дейци на науката и културата,

Обръщам се към Вас с вълнение и вяра на 24 май - Деня на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност.

Празникът на буквите, както го наричат нашите деца, е изпълнен с много трепет, очакване и благодарност. Трепет за най-малките, които вече знаят да пишат и четат, очакване за абитуриентите, които поемат своя път в живота, благодарност за учителите, за хората на словото и духа.

Уважаеми учители, Вие за пореден път доказахте, че образованието е висша ценност, а професията учител е призвание! Бъдете все така всеотдайни, грижете се вашите възпитаници да получат необходимите знания и опит,  бъдете техни наставници за първите им крачки в живота, защото вашите съвети и мъдрост ще ги превърнат в истински хора!

Скъпи ученици и абитуриенти, приемете моите пожелания за много здраве и вяра в силата на знанието и просветата! Бъдете уверени и дръзновени, изберете своя път и го следвайте, постигайте целите си и сбъдвайте мечтите си!

Уважаеми дейци на науката и културата, в този светъл и празничен ден се обръщам към Вас с пожелания за много здраве, творчески успехи и вдъхновение за нови изяви като крепители на българския дух и традиции! 

Честит празник!

Найден Шопов – председател на Общински съвет - Пазарджик
Loading...