top10tsitati.jpg

10.

Иво АРЪКОВ, актьор:

„Имам нов музикален проект и до края на годината, надявам се, и дебютен албум. Към момента подготвям така наречения малък албум, който ще бъде пуснат до края на лятото. Най-новия сингъл очаквайте до броени дни“

Започваме да броим. Участник в „Като две капки вода“, актьорът демонстрира качества, които го накараха, както тай сам казва, да гради сериозна кариера на музикалната сцена.

Същевременно ще продължи да радва феновете си от театралната сцена в постановката „Спанак с картофи“.

Който го може, си го може.

 

 

9.

Арх. Дора ИВАНОВА:

„По правило спечелените пари отиват за опазване на паметника. Миналата година успяхме да финансираме европейския проект, по който сега работим, за създаването на дигитален двойник на монумента и прототип на първата експозиция.“

Четвъртият поред бузлуджански фестивал OPEN BUZLUDZHA (друго си е така изписано!) очаква 2000 фенове. Ето как Чинията придобива нов, много по-съвременен смисъл, който вероятно ще я опази за бъдещето. Тридневен фест, вход 69 лева. Подобно изживяване си струва!

 

 

8.

Жулиет БИНОШ, актриса:

Ти си извоювала незаличимо място в историята на киното. Ти си международно съкровище. Мерил, ти промени начина, по който гледаме на жените в света на киното, а също така ни помогна да погледнем на себе си по различен начин"

Думите на френската актриса са отправени към Мерил Стрийп, която получи най-високото отличие на филмовия фестивал в Кан. 74-годишната трикратна носителка на „Оскар“ продължава да ни изненадва с разнообразието на своите филмови превъплъщения и да ни доставя естетическа и емоционална наслада.

 

 

 

7.

Юрген КЛОП, футболен мениджър:

„Сега съм един от вас. Обичам ви до краен предел"

Това бяха прощалните думи на Юрген Клоп  към феновете на Ливърпул, като скандира името на Арне Слот, вероятния му наследник, на „Анфийлд".  Клоп забавлява привържениците с песента „Arne Slot, la la la la la" под звуците на „Live is Life".

Други хора, други нрави, други ценности!

 

 

6.

Гордана СИЛЯНОВСКА, президент на Северна Македония:

„Такова удоволствие не съм изживявала, толкова дълго, толкова страстно“

Не е това, което си помислихте. Става дума за изпълнението на „Валкюра” на Софийската опера и балет в пълната зала на Националната опера и балет в Скопие. Спектакълът под режисурата на Пламен Карталов  е представен в рамките на 52-то издание на Майски музикални вечери в Република Северна Македония. Г-жа Силяновска останала силно впечатлена от представлението и споделили пред участниците в него:„Обществената дипломация не е като културната дипломация. Мисля, че никой от нас не почувства умора през тези пет часа. Не знам кое беше по-съвършено - диригентът, режисьорът, певците, оркестърът, хореографията, сценографията. От сърце ви благодаря. Имах необходимост от такова нещо. И мисля, че изкуството може да постигне невъзможното. На мен ми се случи това. Малко ми остана да стана и да викам "браво".

Културната дипломация!

Много точно, г-жо президент!

 

 

 

5.

Кирил НАБУТОВ, телевизионен журналист:

„Днешна Русия с бързи темпове се връща към времената на хановете от Златната орда“

Набутов има свой канал в YouTube. Според него войната нямаше да започне, ако цялото обществено мнение не беше подготвено за нея. „Цялата антиукраинска и антизападна истерия в Русия се подклаждаше с години.“ Наскоро една жена, очевидно типична представителка на това „обществено мнение“, заяви пред един ТВ журналист следното: „Весь мир завидует России!

И най-страшното е, че си вярва!

 

 

 

4.

Тетяна СТАНЕВА, бесарабска българка, журналист:


„Всички в Украйна са наясно откъде идва писмеността, докато Русия не признава българския корен“


Станева е организатор на Международния фестивал на етнографското кино „ОКО“ и режисьор на филма „Писма от Украйна“. „24 май е един от любимите ми празници, казва тя, защото той показва дълбоката връзка между Украйна и България. В Киев, на Михайловския площад до Министерството на външните работи на Украйна има паметник на светите братя Кирил и Методий заедно с княгиня Олга и Св. Андрей.“

Полезно е да се знае, че на територията на Украйна, която се контролира от Украйна, включително цяла Бесарабия, децата в българските села два пъти седмично учат български език по програма. Отделно има неделни училища, на които учениците ходят допълнително. Там учат не само езика, но и география на български, история на България.

По делата им ще ги познаете!

 

 

3.

Виктор ОРБАН, премиер на Унгария:

„Ако руснаците бяха достатъчно силни, за да се преборят с украинците, вече щяха да са го направили"

Странно е, че тези думи излизат от устата на любимеца на Путин. В това свое интервю за общественото радио Орбан отхвърля и възможността Русия да нападне държава-членка на НАТО.  „Вече тригодишната войната в Украйна показва границите на възможностите на Русия“.

Реалностите са на страната на Демокрацията и те не могат да бъдат пренебрегнати.

 

 

 

2.

Георги К. СПАСОВ, писател:

„Всяка вечер си отваряйте нощното шкафче! И ако в него няма кюлчета злато и европачки, лягайте си спокойно“

Цитирам себе си. По време на тържествено заседание на Общинския съвет в Пазарджик, на което бяха присъдени почетни знаци и звания, си позволих този фриволен съвет към съветниците. Тази метафора е зададена преди години от един бивш премиер и тя се превръща в разделителна линия за всички българи. Тя изисква да се направи избор  между Злото и Доброто, между Миналото и Бъдещето, между Отчаянието и Надеждата.

Дали съветниците ще послушат съвета ми?

 

 

1.

Делян ПЕЕВСКИ, председател на ДПС:Пеевски за записите на Кирил и Асен: „Обраснали са с кешове, зловеща работa!“

Така Пеевски коментира записите за Петков и Василев. Имам чувството, че един и същи глас подава бомбастичните реплики и на Пеевски, и на Борисов, който пък, от своя страна, казва за лидерите на ПП: „Те реално перат пари и реално купуват гласове, бързо да влязат в затвора“.

Ако проследим всички техни твърдения, ще се убедим, че те се отнасят в пълна сила за самите тях. Хората казват : гузен негонен бяга.

 

 

Георги К. Спасов
Loading...