stoynev05_26_Velingrad_Sreshta2.jpg

 В по-малките общини да се увеличи размерът на субсидиите за междуселищния транспорт предлагат от БСП за България

 

Велинград заслужава пълна подкрепа на държавата, за да продължи да се утвърждава като привлекателен туристически център на Балканите. Това заяви водачът на листата на "БСП за България" Драгомир Стойнев на среща със симпатизанти в града.

Потенциалът на общината може да бъде подпомогнат с подобряване на инфраструктурата, транспортната свързаност и с обезпечаване на кадри за нуждите на местния бизнес, посочи Стойнев. Пример за конкретните мерки, които предлага БСП е увеличаване на размера на субсидиите на междуселищния транспорт в по-малките общини и трудно достъпните населени места, което би помогнало за по-евтино придвижване на работна ръка и учащи към общинския център.

Стойнев акцентира на възможността за финансово стимулиране на ученици и студенти в приоритетни за държавата професионални направления, като туризмът. В управленската програма на БСП са разчетени мерки ца привличане на бъдещи специалисти (ученици и студенти) чрез стипендии за завръщане в района, преференциални условия за изграждане на жилища и специална грижа за децата и младите семейства.

Подкрепата за регионалните туристически продукти и подобряването на достъпа до туристическите обекти продължава да е сред политиките, заложени от "БСП за България", подчерта още Драгомир Стойнев. В стратегически план, според него, липсва обвързване на външната политика на държавата с икономическия потенциал на регионите за изграждане на имидж и контакти на перспективни пазари. „Туристическият продукт, предлаган във Велинград - съчетанието между здравен и спа-туризъм, природни дадености, чиста храна и културно наследство, биха го превърнали в голям център на международния туризъм в някоя друга държава. У нас, за съжаление, държавата като че ли разчита инвеститорите в туризма сами да пробиват на перспективни пазари.", заяви Стойнев. 

Втората в листата Петя Цанкова, изрази увереността си, че с подкрепа на повече българи партията ще продължи да бъде стабилен социален стълб, на който може да разчитат и младите, и възрастните хора. Постигнахме безплатни детски градини и безплатни учебници, ще настояваме за безплатни лекарства за всички деца до 14-годишна възраст и за хората над 75-годишна възраст, категорични бяха кандидатите за народни представители от "БСП за България", които взеха участие в срещата.

На срещата във Велинград присъства и Васил Аврамов – представителят на Велинград в листата на коалиция „БСП за България“, както и кандидатите за народни представители Лиляна Мърхова-Присадникова, Жечка Ташева, Веска Андонова, Иван Ряхов, Димитър Жилков, Гергана Ганева, Златка Златанова и Димитрия Митова. Към тях се присъедини и Вяра Емилова – кандидат за евродепутат от БСП.


stoynevv05_26_Velingrad_Sreshta2.jpg


Loading...