detsa_summer22_1.jpg

В два поредни дни на 28 и 29 май 2024 g. ще се проведе  ТРИНАДЕСЕТИЯ ФЕСТИВАЛ НА ДЕТСКОТО ХУДОЖЕСТВЕНО ТВОРЧЕСТВО ”ПРОЛЕТНА МАГИЯ”, организиран от Община Пазарджик и Общински детски комплекс - Пазарджик.

Общо 860 деца от 12 детски градини в Община Пазарджик, разделени в две възрастови групи, ще покажат своите артистични умения в четири раздела: народни и популярни песни; български народни танци; съвременни танци и мажоретни танци. Пазарджишката публика ще се радва на общо 43 изпълнения на малките таланти.

На 28 май фестивалът започва с народни и популярни песни, съвременни и мажоретни танци, а на 29 май – продължава с български народни танци. 17:30 е началният час, а мястото на събитието – площад ”Константин Величков“.

Целта на фестивала е да  се  даде възможност за изява на таланта и творческия потенциал на децата от детските градини на територията на Община Пазарджик с цел да се  запази и обогати тяхната музикална и танцова култура, както и да се стимулират педагогическите кадри, които работят с децата.
Loading...