miroslav_stoyanov20240528.jpg

Ученици от X “д“ клас по специалността „Приложно програмиране“ в Професионалната Математическа гимназия „Константин Величков“ с класен ръководител г-жа Елена Янакиева участваха в открит урок за онлайн сигурността и киберпрестъпленията, който се проведе в РБ "Никола Фурнаджиев"- Пазарджик. Лектор беше говорителят на Областната дирекция на МВР в Пазарджик Мирослав Стоянов. Той обясни на младежите как могат да се предпазят да не станат жертви на нелицензиран достъп до личните им данни чрез пробив на електронните им пощи, на фишинг – измами чрез кражба на данните на банкови сметки, на незаконосъобразно влизане в личното им виртуално пространство, на опасни контакти с педофили и т.н.

МВР-говорителят разказа пред децата как и с кого да общуват в Интернет, какви сайтове да посещават и как да отличават фалшивите новини от тези в утвърдени електронни издания и сайтове. Беседата с него премина в непринуден разговор с тийнейджърите, които задаваха въпроси, свързани с текстове от Закона за движение по пътищата, от Наредбата за обществения ред на Община Пазарджик, за посещаването на дискотеки и заведения с придружител и спазването на „вечерен час“ и др.

Срещата се проведе в рамките на инициативата „All Digital Week 2024“-Цифрова седмица“ на Фондация „Глобални библиотеки- България“, в която участва и Регионална библиотека „Никола Фурнаджиев“- Пазарджик.

РБ "Н.Фурнаджиев" благодари на Мирослав Стоянов за изнесения урок за безопасен Интернет и онлайн сигурността пред младежите.


miroslav_stoyanov_2024_05_28_13_58_26_346.jpg
miroslav_st_2024_05_28_13_58_26_530.jpg


Loading...