mega20240528a.jpg
Изключително добро представяне на момичета и момчета от СК“МЕГА“ в Държавния турнир по чирлидинг "Купа Перник". Чирлидинг е официален олимпийски спорт от 2022 г., а пазарджишкият клуб има завидни успехи в този спорт. Момичетата и момчетата от СК“МЕГА“  в първия ден на държавния турнир изпълниха 12 композиции в 6 дисциплини - помпон хореография на място, фристайл помпони, батон хореография на място - соло, дует, малка група и формация, два батона соло, артистични мажоретки и фристайл джаз. Всички представени изпълнения бяха класирани на първите места. 
Илейн Стайкова от  пазарджишкия клуб получи признание от организаторите с Приз за благодарност  за израстването си като личност, състезател, организатор и доброволец.
Във втория ден се проведе Държавния ученически турнир по чирлидинг, в който 15  ученици от ПМГ "Константин Величков"- гр. Пазарджик участваха с 5 композиции в категории фристайл помпони - формация, батон хореография на място - формация и два дуета в различни възрастови групи, и фристайл джаз - формация. Всички ученици, представящи училищата си, получиха признания за труда си и този на треньорите, и бяха удостоени с първи места, поради разнообразието на стиловете и възрастовите групи. Това сподели Емилия Маргинова, председател на клуба. Тя съобщи също, че треньорът на клуба – Пепи Маргинова, е участвала в съдийския панел на турнира и е отличена със специален приз от клуба организатор и признание за работата си
Организатори на държавния турнир бяха Български чирлидинг съюз, Министерство на младежта и спорта, Община Перник и Спортен клуб „Персияна“. 
Marginova20240528
На снимката (отляво надясно): 
Г-н Тодор Педев - Председател на БАСУ- Българска Асоциация спорт за учащи;
Надежда Василева - Главен експерт на спорта в ММС ;
Петрунка Маргинова - учител по Физическо възпитание и спорт в ПМГ " Константин Величков" -гр. Пазарджик, треньор, съдия на Държавния турнир и Ученическия Държавен турнир - Перник- 2024 г.;
Десислава Стоянова - Димитрова - Главен експерт на спорта в Община Перник 

mega20240528.jpg


Loading...