muzei_galeria.jpg

 На 31 май 2024 г. в зала „Нова история“ в централната сграда на Регионален исторически музей – Пазарджик ще бъде открита изложбата „Спомени от детството“, която е посветена на 1 юни – Международния ден на детето, и включва движими културни ценности и вещи от фонда на РИМ – Пазарджик.

Ще бъдат експонирани саморъчно направени детски играчки, изработени от родителите за техните деца, като за целта са използвани инструменти и материали, които се намират във всяко домакинство – дърво, прежда.

Играчките датират от първата половина на ХХ в. В изложбата ще бъдат показани и фабрично изработени кукли, представящи персонажи от приказките на Братя Грим и Шарл Перо. Експонирана е и кукла – реквизит от Драматично-куклен театър „Константин Величков“ – Пазарджик, дарение на музея.

В изложбата е включена и текстова информация за популярни детски игри от далечното и близкото минало, част от които са познати на малчуганите и до днес.

Изложбата  може да бъде посетена до 10 юни 2024 г. включително – в работни дни – от 9,00 до 17,00 ч., събота и неделя – от 10,00 до 17,00 ч.

Телефон за връзка и заявки: 034/443 108 (вътрешен 103).
Loading...