bsp24_p6te1.jpg

„С 80% са намалели чуждите инвестиции в България през първите месеци от годината спрямо предходната, защото инвеститорите търсят политическа стабилност и справедливо правосъдие“. Това заяви на среща с жители на Панагюрище водачът на листата на „БСП за България“ Драгомир Стойнев, водач на листата на коалиция „БСП за България“ в 27 МИР - Пазарджик.

„Никой не иска да създава добавена стойност в държава, в която през няколко месеца се правят парламентарни избори, избухват политически скандали и се замерят с компромати, бизнесът търси подкрепа“, категоричен бе Стойнев, който е с опит като министър на икономиката, енергетиката и туризма.

„БСП е партия, която винаги е подкрепяла българските инвеститори, но и малките и средни фирми и микро предприятията и за нас е приоритетно те да имат преференциално и достъпно финансиране от Българската банка за развитие“, каза водачът на листата. Драгомир Стойнев обърна внимание и на пороците на т.нар. „зелена сделка“, която цели да намали вредите за климата чрез затваряне на въглищните топлоелектрически централи.

„Всички искаме чиста природа и чиста храна, но убивайки нашата енергетика, за да спазим ограниченията, ние ще купуваме отвън от трети страни извън ЕС, които ще продължат да работят още повече и климатичните цели на тази сделка няма да имат очаквания ефект“, каза водачът на листата на „БСП за България“. Той предупреди, че е заплашена не само българската енергетика, но и българската икономика. „Зелената сделка“ ще засегне българските работодатели, включително развиващи се индустрии като тези в община Панагюрище. Драгомир Стойнев бе категоричен, че тази европейска рамка за климатична неутралност трябва да се преразгледа. „България е държавата в Европа, която спрямо 1990 г. е намалила най-много своите емисии - с 40%, за сравнение намалението във Франция е 22%, в Италия 7%, а Испания от два месеца дори увеличава своите емисии“, заяви Стойнев.

Той призова в националния, и в европейския парламент трябва да изберем хора, които са подготвени, последователни, но имат и куража да отстояват националните интереси на България. На срещата бяха обсъдени също проблемите в образователната сфера и демографската криза, която засяга всички български общини. В дискусията се включиха още кандидатите за народни представители Петя Цанкова, Лиляна Мърхова-Присадникова, д-р Жечка Ташева и Златка Златанова.

 КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ! 


bsp24_p6te2.jpg


Loading...