ml_dom_kitara1.jpg

Краят на сезона, наситен с конкурси и участия, носи удоволетворение на художествените ръководители и на участниците във формациите на Младежки дом.

Школата по китара към Младежки дом с ръководител Теодор Налбантов взе участие в XXIV Национален музикален конкурс „Милчо Петров“, който се проведе на 2 юни 2024 г. в залата на НЧ „Шалом Алейхем“ в гр. Пловдив.

 В първа възрастова група, Йордан Бурев /10 г./, който изпълни „Приказка“ и „Арфата на вятъра“ от Росен Балкански, спечели втора награда.

Останалите ни индивидуални участници, както и дуетът, получиха трети награди. 

Далиа Даниелс /11 г., първа възрастова група/ се представи с пиесите „Танц от Северните“ от Флориан Ламбер и „Размисъл“ от Тибор Зюсер, а Мартин Попов /12 г., втора възрастова група/ - със „Серенада“ от Питър Натъл и „Меланхоличен валс“ от Юзеф Поврожняк. Кристина Нонова /15 г., трета възрастова група/ изпълни Етюд от Франсиско Тарега и „Бразилериньо“ от Жоао Пернамбуко.

Заедно Йордан Бурев и Мартин Попов изсвириха пиесите „Пасторал“ и „Мелодия от Бразилия“.

През цялата учебна година учениците от класа по китара напредваха в музикалното си развитие, а техните успехи са награда за неуморния им труд.


ml_dom_kitara2.jpg


Loading...