mazoretki_mistery2024_06_besapara.jpg

 667 мажоретки от 18 града, разпределени в четири възрастови групи, се включиха  в 13-тото издание на фестивала “Слънчева Бесапара”. Фестивалът беше открит официално снощи от кмета на Пазарджик Петър Куленски. Преди това красивите мажоретки дефилираха по центъра, а домакините от „Мистерия“ бяха подготвили флашмоб пред сградата на Общината.

Официални гости бяха Желка Банович и Даниела Чепо - представители на Световната федерация по мажоретен спорт, които преди фестивала направиха обучение на национални треньори и съдии, организирано по покана на Българска федерация по мажоретен спорт и батон туърлинг с президент Юлия Мумджиева и вицепрезидент Ренета Камберова - олимпийска медалистка по художествена гимнастика от Рио 2016г. Сред официалните лица бяха също ТАня Колчакова – Янева – заместник-кмет на Община Пазарджик и Цветелина Купенова – началник на кабинета на кмета. Те участват и в съдийския състав.

Zelka Banovich2024

Желка Банович (на снимката горе), която е президент на Международната федерация по мажоретен спорт приветства участниците във фестивала: „Слънчева Бесапара“ е прекрасен фестивал. Много се радвам, че съм тук и бихме искали да изкажем подкрепата на Международната федерация по мажоретен спорт. Очакват ни още международни турнири в България“, каза Желка Банович.  

Mazoretki Mistery2024 06 Besapara4

„Няма да бъде пресилено, ако кажем, че благодарение на „Слънчева Бесапара“ в следващите дни Пазарджик ще е най-красивото място през следващите три дни – и това всичко единствено и само заради вас“ – с тези думи кметът на Пазарджик се обърна към красивите участнички. Той изказа благодарност за организацията към Мажоретен състав „Мистерия“ и с ръководител Вергиния Нешева, както и на екипа на ОДК-Пазарджик с директор г-жа Спасова за това, че 13-та година поред правят необходимото Пазарджик да е домакин на най-голямото мажоретно състезание. „Продължавайте със същия плам и енергия, имате нашата подкрепа“, каза още Куленски и официално откри 13-ия мажоретен фестивал „Слънчева Бесапара“ – Пазарджик.

Фестивалът продължава днес, 8 юни 2024 г., от 9:00 ч. в Спротна зала "Васил Левски" с вход свободен. 


mazoretki_mistery2024_06_besapara2.jpg
mazoretki_mistery2024_06_besapara3.jpg


Loading...