top10tsitati.jpg

 

10.

Денислава Сашова – ДИОНА, певица:

„В бранша, в който съм аз, е нормално да се стимулират с подобни вещества“

Такова е обяснението на певицата пред КАТ след положителната й проба за кокаин. Та значи, ако си певица, или актьор, или ТВ водещ, можеш, НОРМАЛНО е да се надрусаш.

Сигурно това се отнася и за Ася Енева, репортерка от предаването „На кафе“, хваната да шофира с 1,3 промила. „С голяма изненада и огорчение научихме, че Ася Енева е шофирала в нетрезво състояние“ – извиняват се шефовете й.

А ние няма да се изненадаме, ако чуем за подобни случаи с нашенски ВИП – защото, както стана ясно, това е нормално.

 

9.

Румен РАДЕВ, модел:

„Винаги съм искал да имам собствен бизнес и именно затова скочих в тази професия.“

Професията е фризьор. И нямаше как да ни занимават с него, ако не беше участник в „Игри на волята“. ТВ популярността отваря врати и за успешен частен бизнес. Но иначе си има и семка – майка му била фризьорка. Сега отворил и втори салон. Друго си е да споделиш: „А тази фризура ми е от онзи, от „Игри на волята“!“

Има игри всякакви.

 

8.

Кевин КОСТНЪР, актьор:

„Бях влюбен в нея, но мисля, че това не е новина за никого“

Може би това признание на „бодигарда“ на Уитни Хюстън обяснява убедителната му роля в едноименния филм. Той все още не може да преодолее смъртта на певицата; но това не е само негова лична загуба; тя продължава да липсва на всички ценители на истинската музика.

 

7.

Васил ТЕРЗИЕВ, кмет на София:

„За нас е безкомпромисно изискване законосъобразността на процедурите и стимулирането на широк кръг от фирми да участват в обществените поръчки и да има доверие в самия процес"

Столичната община спира 21 нагласени обществени поръчки за 204 млн.лева на Фандъкова. Не е трудно да се разбере, че „нейното“ решение всъщност е продиктувано от собственика на ГЕРБ. Просто тя беше една от куклите на конци, както и Мария Габриел – и двете употребени за една нечистоплътна политика. Да се надяваме, че възлагането на обществени поръчки ще бъде прозрачно и справедливо.

 

6.

Кириакос МИЦОТАКИС, гръцки премиер:

„Християн Мицкоски ще се сблъска с „неприятно първо преживяване” на срещата на НАТО във Вашингтон през юли, ако не спазва Преспанското споразумение“

Това предупреждение на гръцкия премиер е по повод изявлението на лидера на ВМРО-ДПМНЕ Християн Мицкоски да нарича страната си „Македония” вместо „Северна Македония". Очевидно СМ отстъпва (или това се случва обективно) от истинското си намерение да влезе в ЕС.

Бъдещият министър-председател обеща за 100 дни да реформира страната си. Звучи познато. Предстои да разберем как нашата съседка ще бъде преобразена за такова кратко време.

 

5.

Спас ТАШЕВ, доцент:

„По неволя наблюдавам българските учебници, защото имам деца, които са ученици, и съм принуден всеки ден да чета това, което се пише в тях

Доцентът е на мнение, че в ниските класове има прекалено много фактология, висок академичен език, който не съответства на интелектуалното развитие на малките деца.
„Затриване на историческата памет е безспорно обективното название на процеса, който протича в момента“ – твърди ученият и дава пример с Бранислав Нушич, който се изучава от учениците в 6 клас. След балканските войни авторът на хумористичната  „Автобиография“ е първият сръбски окръжен управител на град Битоля и през този период дейността му е свързана с прикриването на убийства на българи. Нушич се изучава само в Сърбия, Северна Македония и България.

Възниква въпросът дали трябва да изучаваме автор, известен с антибългарската си позиция и дейност?

 

4.

Костадин КОСТАДИНОВ (КОПЕЙКИН):

„България и Европа са в упадък и имат нужда от „Възраждане“

Че Западът е в упадък, това го знаем още от времето на Тодор Живков. По този повод имаше широко разпространен виц:  Западът е като мушмула - гнил - колкото по-гнил, толкова по-вкусен. И най-странното е, че неговите критици охотно (а и охолно) се ползват от постиженията на Запада във всички сфери на човешката дейност.

 

3.

Джевдет ЧАКЪРОВ, политик:

„Хората бяха забравени, това ще се промени с ДПС в управлението"

В някои по-специфични райони агитацията за изборите на 9 юни доби официален характер. Така например общински сайтове рекламират открито ДПС. Ликовете на Пеевски и Доган красят всяко празненство. Тази наглост и откровено незачитане на българските закони остават незабелязани от българските медии, които иначе отделят ТВ време и място в пресата за отразяване на „драматични“ събития като спречкване между съученици или обикновен битов скандал.

 

2.

Румен РАДЕВ, президент на България:

„Иначе, ако оставим на тях, с охота биха изпратили всички българи да се бият в Украйна, за да прикрият своята фалшива евроатлантическа фасада. Защото те са много далеч от евроатлантическите ценности"

Това изявление идва след признанието му: „Аз категорично не съм заявявал никога, че България е взела решение за изпращане на свои войски в Украйна.

Като е така, защо непрекъснато плашите хората с евентуална намеса на страната ни в  тази война?  Същото направи и Борисов на едно предизборно сборище: „ГЕРБ няма да изпращат български войници в Украйна“.

Нерде Ямбол, нерде Стамбул!

Който се хванал на въдицата – хванал се!

 

1.

9 юни, ИЗБИРАТЕЛЯТ:

„За това или за онова?“

Уволнение или увеличение на заплатата?

Учител или директор на училище?

Ординатор или директор на болница?

Обикновен гражданин или общински съветник?

Обвиняем или обвинител?

И още…

И ТОЙ направи своя избор.

Изборите минаха при спокойна и делова атмосфера.

 

Георги К. Спасов
Loading...